Nilüfer'in Sultanlari Avrupa'yi Garantiledi

Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, Misli.com Sultanlar Ligi’nde play-off 5/8 etabinda da karsilastigi Sariyer Belediyespor’u her iki maçta da yenerek bir üst tura çikti. Nilüfer’in sultanlari Galatasaray HDI Sigorta ile 5’lik maçi oynamaya hak kazandi.

Misli.com Sultanlar Ligi’nde play-off 5/8 etabinda da karsilastigi Sariyer Belediyespor’u Istanbul’da oynadigi ilk maçta 3-0 yenen Nilüfer Belediyespor, bu maçin rövansini Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda gerçeklestirdi. Nilüferli voleybolcular kendi evinde de rakibini zorlu bir mücadelenin ardindan 3-1 yenerek, seriyi 2-0 kazandi ve tur atlayan takim oldu.

Karsilasmanin ilk setine Sariyer Belediyespor etkili basladi.

Set basindan set sonuna kadar özellikle hücumda etkili olan Istanbul ekibi ilk seti 25-22 kazandi. Ikinci setle birlikte seyircisinin destegini arkasina alan Nilüfer Belediyespor oyunda dengeyi kurdu. Set ortalarina 14-14’lük esitlikle girildi. Ardindan 5-0’lik seri yakalayan mavi yesil beyazli voleybolcular bu üstünlügünü set sonuna kadar tasidi ve bu seti 25-19 kazanarak durumu 1-1 yaptilar. Üçüncü seti her iki takim karsilikli sayilarla mücadele içinde götürdü. Set sonlarinda file önü üstünlügünü ele geçiren Nilüfer Belediyespor bu seti 25-20 kazanarak setlerde durumu 2-1 yapti . Nilüfer Belediyespor’un 2 set almasi ve tur atlamayi garantilemesinden sonra dördüncü sette her iki takim da genç oyuncularin agirlikli oldugu bir kadro ile maça devam etti. Nilüfer’in sultanlari bu seti de 25-19 kazanarak maçtan 3-1 galip ayrilarak tur atlayan taraf oldu. Nilüferli voleybolcular maç sonu sevinçlerini taraftarlariyla birlikte kutladi.

Play Off 5/6 etabinda oynamaya hak kazanan Nilüfer Belediyespor, Galatasaray HDI Sigorta ile karsilasacak. Nilüfer’in sultanlari turu geçmesi ve 5. olmasi halinde ülkemizi CEV Challenge Kupasinda, 6. olmasi durumunda ise Balkan Kupasi’nda temsil edecek. Nilüfer Belediyespor ile Galatasaray HDI Sigorta arasinda oynanacak 5/6 etabinin ilk maçi 9 Mayis 2023 Sali günü Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak. Serinin ikinci maçi 12 Mayis 2023 tarihinde Istanbul’da, seride esitlik olmasi halinde üçüncü maç 13 Mayis 2023 tarihinde yine Istanbul’da oynanacak.

Kaynak: İHA