Michael Olunga Açiklamasi 'Türkiye'den Teklif Gelirse Degerlendirmek Isterim'

Kenyali milli futbolcu Michael Olunga, Türk futbolunu, kendisinin de takip ettigini söyleyerek, Türkiye’den teklif gelmesi durumunda bunu degerlendirebilecegini ifade etti.

Katar 1. Lig ekibi Al-Duhail’de forma giyen Kenyali futbolcu Michael Olunga, Ihlas Haber Ajansi muhabirine FIFA Dünya Kupasi, Süper Lig ve Kenya Milli Takimi Teknik Direktörü Engin Firat hakkinda açiklamalarda bulundu. Dünya Kupasi organizasyonu için Katar’a tesekkür ederek sözlerine baslayan Michael Olunga, "Lig bizim için bu sene zorlu geçti. Bununda en büyük sebebi Dünya Kupasi’nin burada organize edilmesiydi. Dolayisiyla çok inisli, çikisli bir lig oldu. Bizim için zorlu maçlar söz konusuydu. Simdi pazartesi günü son maçimiza çikacagiz ve Al-Shamal ile zor bir karsilasma oynayacagiz. Çünkü onlarda ligde kalmak için mücadelede veriyorlar. Umuyoruz ki her sey yolunda gidecek ve sampiyonlugumuzu ilan edecegiz" seklinde konustu.



"Dünya Kupasi’nin Katar’da yapilmasinin bölge futboluna etkileri büyük olacak"

Katar’da düzenlenen Dünya Kupasi’nin basariyla gerçeklestirildigini aktaran Michael Olunga, "Katar burada mükemmel bir ev sahipligi yapti ve bunun bölge futboluna etkileri çok büyük olacak. Öncelikle altyapilarin hepsi ileri seviyede ve gelismis olanaklar sunmaya basladi.

Dolayisiyla burada antrenman yapan oyuncularin gelisimi de buna göre olacak. Yerel liglerde oynayan futbolcular, böyle bir tecrübe sonrasi takimlarina, kulüplerine geldiginde hepsi daha farkli bir bakis açisiyla oynayarak kendilerinden sonra gelenlere de bu tecrübeyi aktardilar ve vizyonun gelismesine de büyük katkisi oldu. Bunu sadece Dünya Kupasi olarak da görmemek lazim. Bu kadar yatirimin yapildigi, bu kadar tesislesmenin gerçeklestirildigi ve tecrübenin edinildigi bir ülkede bundan sonra da farkli organizasyonlara ev sahipligi yapilacaktir. Dolasiyla her biri Katar’a, bölge futboluna katki saglamaya devam edecektir" dedi.



"Besiktas’ta oynayan Omar Colley ile Isveç’te beraber oynamistik"

29 yasindaki futbolcu, Türk futbolunu dünyanin birçogu gibi kendisinin de takip ettigini belirterek, "Hatta dönem dönem Türk kulüplerinde oynayan arkadaslarim oluyor. Simdi Besiktas’ta oynayan Omar Colley ile Isveç’te beraber oynamistik. Daha önce Dogu Afrika ülkesi olan Tanzanya’dan Samatta, Fenerbahçe’de oynamisti. Onlari takip ediyorum, onlardan dolayi bilgim oluyor. Kendi kisisel ilgimden dolayi da izliyorum ve takip ediyorum. Türk futbolunun, bir diger avantaji da muhtesem bir taraftara sahip kulüplerinin olmasidir. Futbol, gerçekten farkli dinamiklere sahip bir olgu. Bu tutkulu taraftarla birlestigi zaman bambaska bir seviyeye de çikiyor. Gerçekten takdir ediyorum. Hem Avrupa’da hem de ligde büyük bir rekabet içerisinde mücadelede gösteriyorlar. Ileride bir gün Türk kulüplerinin bir tanesinde oynar miyim bilmiyorum. Onu ileride zaman gösterecek. Kader bize ne getirecek görecegiz ama böyle bir sans olursa gerçekten degerlendirmek isterim" ifadelerini kullandi.

"Engin Firat’in milli takimimizin basinda olmasi büyük sans"

Teknik Direktör Engin Firat’in Kenya Milli Takimi’nin basinda olmasinin kendileri için büyük bir sans oldugunu vurgulayan basarili golcü, "Hem genç oyuncularimiza, yerel liglerde oynayan gençlerimize sahip çikmasi, bunlarin potansiyellerinin kesfi ve cesaretlendirilmesi konusunda, hem de uluslararasi alanda elde ettigi tecrübeleri bize aktarmasinda dolayi büyük bir sans. Daha disiplinli, daha profesyonel, daha agresif olmamiz dogrultusunda bize çok yardimci oluyor. Bizim gibi takimlar için bu organizasyonlarin saglanmasi kolay degil ama Engin hocanin koydugu hedefler dogrultusunda, yani büyük turnuvalarda boy gösteren bir Kenya Milli Takimi için yaptiklari gerçekten sükran duydugumuz seyler. Bu konuda kendimizi sansli hissediyoruz. Bu tarz teknik adamlarin milli takimimizin basinda olmasi bizim için gerçekten çok degerli. Bizim ve bizim gibi ülkelerin yani futbolda gelismek isteyen ve bu potansiyele sahip olan fakat organize edilmesine ihtiyaç duyulan ülkelerde böyle hocalarla çalismak gerçekten büyük sans" degerlendirmesinde bulundu.

Tolgahan Tuglu: "Olunga için Premier Lig kulüpleri de ariyor fakat gönlüm Türkiye’de oynamasindan yana"

Kenya Milli Takimi’nin Katar temaslarini organize eden Tolgahan Tuglu, Olunga için hem yaz transfer döneminde hem de ocak ayinda kulüplerin kendisiyle iletisime geçtigini ve oyuncunun durumunu sorduklarini söyledi.

Tuglu, "Michael gerçekten de Avrupa’nin en üst düzey kulüplerinde rahatlikla oynayabilecek bir oyuncu. Dolayisiyla bizim büyük kulüplerimizin ilgi göstermesi de çok dogal. Açikçasi onun için beni Premier Lig kulüpleri de ariyor fakat gönlüm tabi ki Türk futbolseverlerin önünde oynamasindan yana" seklinde konustu.

Kaynak: İHA