Galatasaray Ile Medipol Basaksehir 30. Randevuda

Galatasaray ile Mediol Basaksehir, Spor Toto Süper Lig’de yarin oynayacaklari maçla birlikte 30. kez karsi karsiya gelecek. Geride kalan müsabakalarda sari-kirmizililarin 14-7 galibiyet üstünlügü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Galatasaray ile Medipol Basaksehir, yarin saat 20.00’de Nef Terim Stadyumu’nda karsi karsiya gelecek. Geride kalan haftalarda sari-kirmizililar, 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 maglubiyetle aldigi 70 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Turuncu-lacivertliler ise 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 maglubiyet sonucunda topladigi 51 puanla 5. sirada bulunuyor.

Süper Lig’de son oynadigi son 2 maçinda 4 puan kaybeden Galatasaray, Basaksehir maçindan galip ayrilip, sampiyonluk yarisinda son haftalara girilirken hata yapmak istemiyor.

30. randevu

Galatasaray ile Basaksehir, Spor Toto Süper Lig’de bugüne kadar 29 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 14 kez sahadan 3 puanla ayrildi. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 kez maglup etti. 8 maç ise berabere sona erdi. Aslan’in 51 golüne, Bozbaykuslar 36 golle karsilik verdi.

Ligin ilk yarisinda Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maçi Galatasaray 7-0’lik skorla galip ayrildi. Iki takim bu sezon ayrica Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Finali’nde karsilasti ve Basaksehir sahadan 3-2 galip ayrilip tur atlayan taraf oldu.

Son 10 maç

Galatasaray ile Basaksehir arasinda oynanan 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupasi olmak üzere son 10 maçta sari-kirmizililar 4, turuncu-lacivertliler de 2 kez sahadan galip ayrildi. 4 müsabaka ise beraberlikle sona erdi. Galatasaray 19 kez rakip fileleri havalandirirken, Basaksehir de 8 kez gol sevinci yasadi.

Farkli skorlar

Galatasaray, Basaksehir’i 7-0 maglup ederek, rekabetteki en farkli skoru elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sari-kirmizililari en farkli 4-1 ve 3-0’lik skorlarla yendi. Iki takim arasinda ayrica 3-3 gibi gollü bir müsabaka da bulunuyor.

Galatasaray’in iç saha karnesi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon evinde 15 maça çikti. Sari-kirmizililar, 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 maglubiyetle 38 puan topladi. Aslan, rakip fileleri 35 kez havalandirirken, kalesinde 15 gol gördü. Cimbom, sahasinda son olarak Fatih Karagümrük ile mücadele etti ve 3-3 berabere ayrildi.

Evinde 14 maçtir yenilmiyor

Galatasaray ayrica ligde Nef Stadyumu’nda oynadigi son 14 müsabakada yenilmedi. Sari-kirmizililar, evinde sadece 2. haftada Giresunspor’a 1-0’lik skorla maglup olurken, bu maçin ardindan oynadigi 14 karsilasmada 12 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadigi 30 karsilasmada kalesinde 26 gol gördü. Sari-kirmizililar, bu alanda en az gol yiyen takim konumunda bulunuyor. Okan Buruk’un ekibi, 12 maçta da kalesini gole kapadi. Aslan ayrica kaydettigi 68 golle de Fenerbahçe’nin ardindan en çok gol atan ikinci takim olarak yer aliyor.

5 futbolcu sinirda

Galatasaray’da, Basaksehir maçi öncesinde Mauro Icardi, Kerem Aktürkoglu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Sacha Boey, sari kart sinirinda bulunuyor. Bu futbolcular sari kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Istanbulspor maçinda cezali duruma düsecek.

Okan Buruk ile Emre Belözoglu 3. kez rakip

Futbolculuk dönemlerinde Galatasaray ve Inter’de beraber top kosturan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, antrenörlük kariyerlerinde 3. kez rakip olacak. Iki çalistirici bu sezon oynanan iki maçta birer galibiyet elde etti.

Halil Umut Meler düdük çalacak

Galatasaray ile Basaksehir arasinda oynanacak karsilasmayi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardimciliklarini Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Çagdas Atay olacak.

Kaynak: İHA