Futbolda Sampiyonluk Kupalari, 100. Yila Özel Yenilendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Turkcell Süper Kupa sampiyonluk kupalarinin tasariminda, TFF’nin kurulusunun 100. yili vesilesiyle degisiklik yapildigini açikladi.

TFF Yönetim Kurulu, alinan karar dogrultusunda, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Turkcell Süper Kupa’da sampiyon olan takimlara verilen kupalarin tasarimlarinin yenilendigi duyuruldu. Yapilan yenilenmedeki ilk kupa Spor Toto Süper Lig’in 2022-2023 sezonunu sampiyonlukla tamamlayan Yilport Samsunsporlu futbolcularin ellerinde yükselecek.

Konuyla ilgili TFF’nin resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, Uzun bir çalisma dönemi sonrasinda ortaya çikan yeni sampiyonluk kupasinin ana esin kaynagi futbolun tüm paydaslarinin beraber olusturdugu aile kavrami ve bu büyük aileyi bir araya getirip kenetleyen ay-yildizimiz oldu. Türkiye Futbol Federasyonu bir ailedir. Federasyon, kulüpler, futbolcular, taraftarlar ve futbol camiasi bu ailenin 5 ana yapi tasidir. Federasyonun 100. yilinda bu özel kupa tasarlanirken futbol camiasi bir aile olarak düsünülüp bu unsurlar birlestirildi ve kupa futbolun yildizlarina atfedildi. Bu unsurlari bir araya getiren 5 koldan olusan, üstten bakildiginda yildiz formunda bir kupa tasarlandi. Desenlerle bezenmis 5 adet kol 90 derece bükülerek, kaide üzerinde birlesiyor ve bir yildiz olusturuyor. Pencereler, aileleri dis dünya ile baglayan, isik getiren unsurlardir. Kupanin kollarinda, tarihi kültürel mirasimizda yer etmis pencere ve cumba mimari süsleme elemanlarindan olan Masrabiye geometrik desenleri kullanildi. Bu desenler sonsuzlugu, kararliligi ve bir topluluk olma, aile olma yapitasini betimlemektedir. Son olarak kupa tasarimi, kupanin üst kisminda futbolu en iyi sembolize eden futbol topu ile tamamlandi ve kupa futbolun yildizlarina atfedildi" denildi.

Kaynak: İHA