4. Uluslararasi Maraton Izmir'de Yaris Zamani

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi ve bu sene dördüncü kez organize edilen Uluslararasi maraton olan Maraton Izmir’de 40 kilometrelik yarista büyük heyecan devam ederken, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 10 kilometrelik kosunun startini birlikte verdi.

Maraton Izmir’de büyük heyecanin starti verildi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da alana gelerek yarismacilara start öncesi basarilar dilerken, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin dördüncü kez düzenledigi Maraton Izmir’de atletler, saat 07.00 itibariyle Sair Esref Bulvarindaki eski IZFAS Genel Müdürlügü binasinin önünden kosuya basladi.

20 ülkeden 30 elit atlet ve Türkiye’nin dört bir yanindan gelen sporcularin katilimiyla Cumhuriyet’in 100. yilinda kosulan Maraton Izmir’de, atletler, bu sene de Türkiye’nin en hizli parkuru rekorunu yenilemeyi hedefliyor.

42 kilometrelik maraton

42 kilometrelik Maraton Izmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karsiyaka’ya ulasacak ve Bostanli Iskelesi’ne gelmeden dönecek. Ayni parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerinden Inciralti’na varacak atletler, Marina Izmir’den dönerek baslangiç noktasinda yarisi tamamlayacak.

10 kilometrelik kosunun starti Bakan Kasapoglu ile Tunç Soyer’den

Maraton Izmir çerçevesinde bu yil 21 Mayis’ta düzenlenmesi planlanan 19 Mayis Yol Kosusu, 10 kilometre olarak düzenleniyor. Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, yarisin startini birlikte verdi. Ani noktadan saat 09.15’te verilen startin ardindan 10 kilometrelik yarista atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerindeki Köprü Tramvay duragindan dönerek, Fuar Kültürpark IZFAS binasi karsi seridinde yarisi tamamlayacak.

Kaynak: İHA