Nahid Yamak Açiklamasi 'Kalan Maçlardan En Az 9 Puan Almamiz Lazim'

Giresunspor Kulübü Baskani Nahid Yamak, ligder kalma mücadelesi verdiklerini dile getirerek, “Kalan maçlardan en az 9 puan almamiz lazim” dedi.

Giresunspor Kulübü Baskani Nahid Yamak, Çotanak Spor Kompleksi’nde düzenledigi basin toplantisinda göreve geldikleri günden itibaren 35 milyon lira ödeme yaptiklarini, kalan borcunda 293 milyon lira oldugunu söyledi.



Hakan Keles’in istifa etmesinin ardindan Teknik Direktör Irfan Buz ile anlastiklarini ifade eden Yamak, Buz’un enerjisinin yüksek oldugunu ve takima iyi gelecegini dile getirdi.

Yamak, “Müthis enerjisi olan bir hocamiz oldu. Enerjisi bize çok pozitif geldi. Giden hocamizin bize söylemeden istifa etmesinden sonra bize iyi geldi. Kisa bir süre sok yasadik. Tabi pazar günü maç var. Hemen bir hoca getirmemiz lazimdi. Girisimlerimiz oldu. Gerçekten ince eleyip sik dokuduk. Ben hocamizin bize iyi gelecegini düsünüyorum. Zaten kendisiyle konusmamizda bize iyi geldi. Insallah bize iyi gelen oyuncularimiza da iyi geldi. Sonuçta basarili bir sekilde ligde kaliriz” dedi.



“4 maçin 3’ünü kazanmamiz lazim”

Süper Lig’de kalma mücadelesi verdikleri vurgulayan Yamak, kalan 4 maçtan en az 3 tanesini kazanmalari gerektigini söyleyerek, “Temel olarak 4 tane maçimiz var. 4 maçtan en az 3 tanesini kazanmamiz lazim ki bu ligde kalma sansimiz olsun. 4 maçin hepsini kazanirsak hiç kimseye bakmadan ligde kaliyoruz. Ama 9 puan alirsak bu sefer diger maçlarin sonucuna bakacagiz. 7 puan alirsak yine diger maçlarin sonucuna bakacagiz” dedi.

Pazar günü oynayacaklari Fenerbahçe maçi için kazanan taraf olmak istedikleri belirten Yamak, “Bizim için gerçekten final maçi. Çikacagiz elimizden geleni yapacagiz, onlarda yapacak. Kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Çünkü bu haftalarda rakibin kim oldugu önemli degil. Bizde bir mücadelenin içerisindeyiz. Daha önce söyledigim gibi bu ligde bu isi basarirsak sezon sonu ödememiz gereken faturanin ödeme kolayligini saglamis oluruz. Çok ciddi bir fatura bekliyor bizi. Giresun için büyük bir fatura. Öncelikle burada tutunmamiz lazim. Onun için herkesten her türlü yardimi bekliyoruz” diye konustu.

Kulübün FIFA’daki dava dosyalari nedeniyle aldigi etik yasagin kaldirilmasi adina büyük ugraslar verdiklerini vurgulayan Baskan Yamak, sunlari söyledi:

“Transfer tahtamizin açilmasi için girisimler yapiyoruz. Tabi etik yasak var. Etik yasagin önüne geçmek zor. Ama bunlari ödeyebilirsek diyecegiz ki, ‘Sayin FIFA, biz size geldik. Böyle bir yönetimiz. Geldik geleli su ödemeleri yaptik. Niyetimiz budur. Fesheden oyuncularimizla görüsmelerimiz budur. Hepsiyle ilgili biz size bir program yapalim. Sizde bizim etik yasagimizi ya iptal edin ya da ileri atin.’ Çünkü tarihte yapilmis örnekleri var. Bazi Ingiliz kulüpleri ayni problemleri yasamis ve ileri atilmis. Bunlari ilmek ilmek isliyoruz. Bütün bu davalarin sonuçlarini ve süreçlerini hukuk kurulu olarak okuyoruz. Sayfalarca metin okuyoruz. Bunu nasil çözebiliriz diye ugrasiyoruz.”

“Bilet gelirleri bizim için önemli”

Süper Lig’in 33. haftasinda konuk edecekleri Fenerbahçe maçinin bilet fiyatlarina gelen tepkilerle ilgili de konusan Yamak, bilet gelirlerinin kulüp için önemli oldugunu belirten Yamak, “Biz Anadolu kulübüyüz. Ekonomisi zayif bir kulübüz. Bizim bu maçlarda elde ettigimiz gelirler bizim toplam bütçemizin içinde ciddi rakamlar olusturmak zorunda. Biz bunlarla yasiyoruz. Büyük takimlarin taraftarlarina da sesleniyorum. Biz futbol içinde olan herkesi çok seviyoruz. Ama bizim bu bilet gelirimiz de olmasa zaten kalici gelirimiz yok. Gelelim bizim taraftarimiza. Zaten Basaksehir ve Sivasspor maçlarina gelen taraftarimiza yüzde 50 indirim yaptik. Örnegin 500 lira olan kale arkasi indirimle 250 lira. Bunlari almalarini istedik. Bunlar kulübe destektir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA