Milli Takim, Dünya Muaythai Sampiyonasi'ni Muhtesem Basladi

Tayland’da düzenlenen Dünya Elite Büyükler Muaythai Sampiyonasi’nda ilk güne Türkiye damgasini vurdu. Ay-yildizlilar çiktiklari 7 maçi da kazandi.

Baskent Bangkok’ta Dünya Elite Büyükler Muaythai Sampiyonasi’na milli takim firtina gibi basladi.

Ilk günde ringe çikan milli sporcular 7 maçin 7’sini de kazandi

Turnuvanin açilis mücadelesinde Irakli rakibiyle karsilasan milli sporcu Salih Samet Oruç, yapilan üç raund sonunda günün ilk maçindan galibiyetle ayrildi. Daha sonra gün içinde farkli kilolarda yapilan diger 6 maçta da galip gelen milli sporcular Sercan Koç, Azat Tuncer, Mehmet Ali Meriç, Ezgi Keles, Ezgi Yilmaz ve Cihan Dogu da sampiyonada bir üst tura katilmaya hak kazandi.

Maç sonu basin açiklamasinda bulunan Salih Samet Oruç, kendisinin ilk büyükler klasman maçi ve ayni zamanda turnuvanin açilis mücadelesinde rakibini yendigi için çok mutlu oldugunu belirtirken, hedefinin 48 kiloda sampiyonluk oldugunu ifade etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaskani Halil Demir ise yaptigi açiklamada milli sporcularin ilk günkü basarisiyla gurur duydugunu belirtirken, bu galibiyeti Türk halkina 100. yil armagani olarak ilettiklerini ifade etti.



Mili takimin hedefi sampiyonluk

Geçen yil Birlesik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dünya Sampiyonasi’ni birinci tamamlayan milli takimin hedefi, sampiyonlugu sürdürmek. Türkiye Muaythai Milli Takimi, geçtigimiz yil Birlesik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi sehrinde düzenlenen Dünya Sampiyonasi’nda 4 altin, 4 gümüs, 10 bronz madalya kazanarak turnuvayi birinci sirada tamamlamisti.

Kaynak: İHA