Kilisli Atlet, Futbol Sahasinda Antrenman Yaparak Cirit Atmada Türkiye Sampiyonu Oldu

Kilisli atlet Medine Amoca, Bursa’da düzenlenen kadinlar cirit atma bransinda Türkiye sampiyonu oldu. Zor sartlarda, futbol sahasinda antrenman yaparak Türkiye sampiyonu olan Medine önemli bir basariya imza atti.

Kilisli atlet Medine Amoca, Bursa’da düzenlenen Nurullah Ivak Atmalar Türkiye Sampiyonasi’nda cirit atma bransinda 45.98 metre derece ile Türkiye sampiyonu oldu. Medine Amoca, 6-7 Mayis’ta İçel’de düzenlenecek olimpik deneme yarismasinda 48 metre gençler Avrupa barajini geçmeye çalisacak.

Atletizm Antrenörü Tülay Yavuz, "Kilis’te atletizm pistine sahip degiliz. Çalismalarimizin bir kismini haftanin belirli günleri valilik ve Gençlik ve Spor Bakanligi’nin izni ile Gaziantep’te yaptik. 7 yildir Medine Amoca ile birlikte çalisiyoruz. Geçtigimiz hafta sonu Bursa’da düzenlenen Nurullah Ivak Atletizm Sampiyonasi’na katildik ve sampiyon olduk, 6-7 Mayis’ta da yarismamiz var. Yarin yola çikiyoruz. Insallah orada da Avrupa barajini geçmeyi hedefliyoruz. Futbol sahasinda atletizm pisti olmadan o sartlari saglamamiza ragmen gayet iyi derece sagladik. Belki bir pistimiz olsaydi daha iyi bir derece elde ederdik ve alt yapi sporcularimiz içinde iyi bir gelisme saglariz" dedi.



"Ailem önce istemedi fakat basari elde edince gurur duydular"

Kendisinden küçüklere örnek olmak istedigini dile getiren Medine Amoca, "Orta okuldaydim. Okullararasi atletizm turnuvalari oluyordu. Beden egitimi ögretmenimin tavsiyesiyle yarismalara katildim. Önce ailem istemedi, karsi çiktilar. Ne yapacaksin dediler ama ben istedim devam ettim. Basarilarimi devam ettirip fotograflari, madalyalari görünce onlar da gurur duymaya basladilar. Fotograflar ve madalyalar gelince destek çikmaya basladilar. Yasitlarima ve kendimden küçük olanlara örnek olmak istiyorum. Yollarini açmak istiyorum. Cesaret edemeyenler kimseyi duymasinlar, gelecek onlarin" diye konustu.

Kaynak: İHA