Nilüfer Avrupa Yolunda Avantaji Kapti

Nilüfer Belediyespor, Sultanlar Ligi Play-Off 5-8 etabinin ilk maçinda deplasmanda Sariyer Belediyespor ile karsilasti. Rakibini rahat bir oyunla 3-0 maglup eden Nilüfer’in sultanlari, Avrupa kupalarina katilma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Sultanlar Ligi normal sezonunu 6. sirada tamamlayan Nilüfer Belediyespor, Avrupa kupalarina katilmak için play-off grubunda yer aldi. Play-off 5-8 etabinda, ligi 7. sirada tamamlayan Sariyer Belediyespor ile eslesen Nilüfer Belediyespor, ilk maçi deplasmanda oynadi. Istanbul Üniversitesi Bahçeköy Orman Fakültesi Spor Salonu’ndaki maçi, Nilüfer Belediyespor Kulübü yönetimi ile taraftarlari da yakindan takip etti. Takimina olan destegini bir an olsun esirgemeyen Nilüfer Belediyespor taraftarlari, maç boyunca tezahüratlarla takimina güç katti. Karsilasmaya etkili hücumlarla baslayan Nilüfer Belediyespor, Ecenur’un servis turunda rakibi karsisinda 9-0’lik seri yakaladi. Etkili ataklari sayiya çeviren ve basarili savunmasiyla rakibine geçit vermeyen Nilüfer’in sultanlari, ilk seti 10 sayi farkla 25-15 önde tamamladi.

Nilüferli voleybolcular, aldigi sayilarla ikinci sete de 5-0 önde basladi.

Set boyu oyun ve skor üstünlügünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor, bu seti de 25-21 kazandi.

Mavi yesil beyazli takim, karsilasmanin üçüncü setinde de üstünlügünü sürdürdü. Rakibine oyun kurma sansi vermeyerek bu seti de rahat bir oyunla 25-19 önde tamamlayan Nilüfer Belediyespor, play-off etabinin ilk maçini 3-0 kazandi ve Avrupa kupalari yolunda önemli bir avantaj elde etti. Mavi yesil beyazli ekip, galibiyet sevincini maç sonunda taraftarlariyla birlikte yasadi.

Nilüfer Belediyespor’da Atkinson takimina kazandirdigi 24 sayi ile maçin en skorer ismi olurken, Milenova 13 ve Brooke 11 sayi üreterek galibiyete önemli katkida bulundular.

Tur atlayan takimin belirlenecegi play-off 5-8 etabi 2. maçi, 6 Mayis Cumartesi günü saat 17.00’de Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Nilüfer Belediyespor, her türlü galibiyette ve maçi 3-2 kaybetse dahi tur atlayan takim olacak. Sariyer Belediyespor’un maçi 3-0 ya da 3-1 kazanmasi durumundaysa tur atlayan takimi maçin hemen ardindan oynanacak altin set belirleyecek.

Kaynak: İHA