Giresunspor'da 'Buz' Devri Basladi

Giresunspor’da Hakan Keles’ten bosalan teknik direktörlük görevine getirilen Irfan Buz takimla ilk antrenmanina çikti.

Giresunspor, Spor Toto Spor Lig’in 33. haftasinda sahasinda Fenerbahçe ile oynayacagi maçin hazirliklarini yeni teknik direktörü Irfan Buz yönetiminde sürdürüyor.

Antrenmanda konusan Teknik Direktör Irfan Buz, “Giresun’a daha önce rakip takimin hocasi olarak gelmistim. Giresunspor’u biliyorum ve daha evvel izleme firsatim da olmustu. Bugün de Giresunspor’a severek ve isteyerek geldim. Ancak disardan kolay görünmeyen bir durum var fakat takimin potansiyeli dogrultusunda dogrulari yaparak ligde tutunmak istiyoruz. Buna biz inaniyoruz, futbolcularimiz da inaniyor fakat inanmanin yeterli olmadigini bu inancin altini da doldurmak gerektigini biliyoruz. Bunun için çalisarak, taktiksel hatalarimizi iyi analiz ederek dorulari yaparak bu inancin içerisini dolduracagiz. Bir de burada sehre ve taraftarlarimiza ihtiyacimiz var. Matematiksel olarak baktigimizda 4 müsabakadan 9 puan hedefimiz bulunmaktadir. Bilindigi gibi 2 maçtan oynanmadan 6 puan alinacaktir. Bu hesaplar üzerine kurulu olarak düsündügümüzde bize ligde kalmaya yetecektir diye düsünüyorum” dedi.



Ilk hedefimiz Fenerbahçe’den puan almak

Giresunspor’un, Fenerbahçe maçina odaklandigini da kaydeden Buz, “Bizim su anda tek hedefimiz Fenerbahçe müsabakasidir. Bu karsilasmada alacagimiz puan çok çok önemli. Su anda da Fenerbahçe müsabakasina tamamen odaklandik. Burada taraftarimiza da çagrida bulunmak istiyorum, gelsinler bizi desteklesinler, futbolcular da elinden gelen her seyi yapacaktir. Dogrulari yaparak basaracagimiza da inaniyorum” açiklamasinda bulundu.

Nahid Yamak: "Giresunspor’u Irfan Buz’un ligde tutacagina inandigimiz için getirdik"

Giresunspor Baskani Nahid Yamak ise, “Giresunspor büyük bir camia, bugüne kadar bize yaptiklari hizmetlerden dolayi bütün hocalarimiza, teknik direktörlerimize tesekkür ediyoruz. Ancak futbol geriyi degil daima ileriyi düsünülen bir oyun degil, daima ileriyi düsünmek gerekir. Daha önceden Irfan Buz hocamizi bildigim için bu ligde tutacagina inandigim bir hoca oldugu için anlasmaya vardik. Devam eden süreçte yasayip görecegiz ama bu savasi sonuna kadar verecegiz. Ben bu savasi kesinlikle Giresunspor’un kaybedecegini düsünmüyorum. Elimizden gelen her seyi yapacagiz çünkü ardimizda çok büyük ekonomik bir kriz var bunu ancak Süper Lig’de kalirsak atlatabiliriz. Yoksa faturanin bedelini ödemek imkansiz hale gelecektir. Umariz Fenerbahçe maçiyla bir çikis yakalariz. Zaten geriye 3 maçimiz kaliyor ikisi evimizde, biri deplasmanda. Burada bize çalismak düsüyor. Sezonun sonuna mutlu sekilde ulasmak istiyoruz” diye konustu.

.

Kaynak: İHA