Türkiye'yi, Fas'ta Oynanacak Dünya Kupasinda Temsil Edecekler

Türkiye sampiyonasinda 922 takimi geride birakarak birinci olan Servergazi Borsa Istanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Kizlar Futbol Takimi, Fas’ta düzenlenecek Dünya Liselilerarasi Futbol Müsabakalarinda, Türkiye ve Denizli’yi temsil edecek.

Denizli’de Servergazi Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Kizlar Futbol Takimi, 2022/2023 egitim ögretim yilinda 922 takimin mücadele ettigi turnuvayi kazanarak Türkiye sampiyonu oldu. Çeyrek finalden itibaren tek meslek lisesi olan takim, 22-31 Temmuz 2023 tarihleri arasinda Fas’ta düzenlenecek Dünya Liseliler Arasi Futbol Müsabakalarinda, Türkiye ve Denizli’ye temsil edecek. Takimin, 2019 yilinda Sirbistan’da düzenlenen Dünya Liselilerarasi Futbol Müsabakalarinda da Türkiye’yi temsil etmisti. Bu seneki sampiyonlugu da kazanan takim, üst üste ikinci kez ay-yildizi temsil edecek.

Okul müdürü Hakan Erbayat, “Okulumuzun kiz futbol takimi il, grup, yari final ve Türkiye sampiyonasinda çok zorlu maçlar oynayarak bu süreci namaglup, beraberlik dahi almadan tüm maçlarini kazanarak tamamladi. Samsunda yapilan Türkiye finallerinde grup maçlarinda; Karabük Demir-Çelik Anadolu Lisesi’ni 4-2, Gaziantep Adil Sani Konukoglu Spor Lisesi’ni 3-0, Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoglu Spor Lisesi’ni 3-0, yari finalde Samsun Gülizar-Hasan Yilmaz Spor Lisesi’ni 3-0, finalde ise Izmir Buca Atatürk Spor Lisesi’ni 2-1 yenerek bu basariya ulasmistir. Böylece okulumuz ülkemizi ve sehrimizi, 22-31 Temmuz 2023 tarihleri arasinda Fas’ta düzenlenecek Dünya Liselilerarasi Futbol Müsabakalarinda temsil edecek” dedi.



“Ülkemiz ve ilimiz, kiz futbol takimimizin basarilariyla da ismini duyurmaya devam edecek”

Takimi ve ögrencileri yetistiren ögretmenlerin önemli bir emek harcadigini söyleyen Erbayat, “Ayrica okulumuz 2019 yilinda Sirbistan’da da ülkemizi temsil etmis olup, bu seneki sampiyonlugu da kazanarak üst üste ikinci kez ülkemizi dünya kupasi müsabakalarinda temsil eden tek okul takimi unvanina sahip olmustur. Takim ögrencilerimizi ve ögrencilerimizi yetistiren degerli ögretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ülkemiz ve ilimiz, kiz futbol takimimizin basarilariyla da ismini duyurmaya devam edecek” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA