Trabzonspor 242 Gün Sonra Deplasmanda Kazandi

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor, deplasmanda 242 gün sonra kazandi. Bordo-mavili takimin basinda ilk dis saha galibiyetini elde eden Nenad Bjelica ise suskun golcü Umut Bozok’u costurdu.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Giresunspor’a konuk olan Trabzonspor, müsabakadan 4-2’lik skorla galip ayrildi. Bu sezon hedeflerinden bir bir uzaklasan bordo mavililer, haftalardir süren deplasman fobisine rakibi karsisinda son verdi.

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda oynadigi maçlarda geçtigimiz sezonu aratti. Karadeniz ekibi geçtigimiz sezon deplasmanda oynadigi 17 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi almisti. 37 puan toplayarak genel siralamada oldugu gibi dis saha siralamasinda da lider konumda yer aliyordu. Bu sezon ise isler Trabzonspor’un istedigi gibi gitmedi. Bordo-mavililer deplasmanda istikrarsiz bir görüntü ortaya koydu ve oynadigi 17 dis saha maçinda 2 beraberlik ve 10 yenilgi aldi topladigi 17 puan ile 14. sirada yer alarak hayal kirikligi yasatti.

Karadeniz ekibi bu sezon Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda deplasmanda Kayserispor’u 2-1 maglup etmisti. Aradan geçen 8 aylik dönemin ardindan 242 gün sonra dis sahada Giresunspor karsisinda galip gelme basarisi gösterdi. 10 ve 14. haftada deplasmanda oynadigi Besiktas ve Ankaragücü’yle berabere kalan Trabzonspor, sonraki 8 deplasman maçini da kaybetti. Bu süreçteki tek galibiyetini, ligden çekilen Gaziantep FK’nin hükmen maglup sayildigi 26. haftada hanesine 3 puan yazdiran Trabzonspor, Nenad Bjelica yönetiminde ilk deplasman galibiyetini aldi.

Nenad Bjelica’dan Umut Bozok’a dokunus

Geçen yil kiralik oynadigi Kasimpasa’da 20 gole ulasarak gol krali olan Umut Bozok’u, bordo-mavililer Lorient takimindan kiraladi. Karadeniz ekibinde beklentilerin uzaginda kalan ve istedigi forma sansini yakalayamayan Umut Bozok, Nenad Bjelica’nin takima gelmesiyle birlikte adeta kendini buldu. Giresunspor maçinda 2 gol, 1 asistlik katki saglayan oyuncu, ligin 33. hafta müsabakasinda Ankaragücü karsisinda 2 gol atmisti. Umut, son haftalarda attigi gollerle Spor Toto Süper Lig’deki gol sayisini 7’ye çikardi.

Kaynak: İHA