'Ragbi Türkiye Sampiyonasi' Samsun'da Yapilacak

Samsun’un Çarsamba ilçesi, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenecek “2023 Yili Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciligi”ne ev sahipligi yapacak.

Kentte büyük müsabakalara ev sahipligi yapan Çarsamba Belediyesi, Türk sporunun altyapisi için Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan uygulanan Anadolu Yildizlar Liginde, Ragbi Türkiye Finalleri’ne ev sahipligi yapacak. Bakanlik tarafindan düzenlenen, Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce organize edilecek, 2023 Yili Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciligi; 5-10 Haziran tarihleri arasinda, Çarsamba Belediyesi ev sahipliginde, Çarsambaspor Sehir Stadyumu’nda gerçeklesecek. Turnuvaya 40 takim, 600 sporcunun katilmasi bekleniyor.

"Sporun her dalinda Çarsamba var"

Ilçe olarak büyük organizasyonlari basarili bir sekilde yaptiklarini ve yapmaya devam edeceklerini ifade eden Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Sporun kenti Çarsambamizda her türlü spor bransina ev sahipligi yapiyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Uzman antrenör kadromuzla her bransta sporcular yetistiriyor; sporcularimiz sayesinde uluslararasi turnuvalarda bayragimizi gururla dalgalandiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan düzenlenen, Samsun Gençlik ve Spor Il ve Ilçe Müdürlüklerimizce organize edilecek, 2023 Yili Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciligi, bu yil Çarsambamizda gerçeklesecek. Sporun tabana yayginlastirilmasi, kulüplere ve milli takimlara altyapi olusturulmasi gibi hedefler dogrultusunda uygulanan Anadolu Yildizlar Ligi projesinde sezonun son finalleri Çarsambamizin ev sahipliginde yapiliyor. 5-10 Haziran tarihleri arasinda Çarsambaspor Sehir Stadyumu’nda gerçeklesecek müsabakalara tüm sporseverlerimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA