Önder Baydar Egitimciler Ligi Sampiyonu Ertugrul Gazi Ortaokulu Oldu

Agri’da 07 Temmuz 2014 yilinda hayatini kaybeden egitimci ve ayni zamanda spor adami Önder Baydar’in adini tasiyan Egitimciler Futbol Ligi finalini Ertugrul Gazi Ortaokulu kazandi.

Agri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan düzenlenen, Il Milli Egitim Müdürlügünce desteklenen Önder Baydar Egitimciler Futbol Liginin ikincisi 16 takimin katilimi ile tamamlandi. Turnuvanin finalinde IMKB Gazi Ilkokulu ile Ertugrul Gazi Ortaokulu karsilasti. Karsilasmayi Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, Il Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedag, Futbol Il Temsilcisi Celal Bulut, merhum Önder Baydar’in ailesi ve çok sayida sporcu egitimci takip etti. Iki takim müsabakaya merhum Önder Baydar’a ithafen “Saygi ve Minnetle Aniyoruz” yazili pankartla çikti. Normal süresi 2-2 esitlikle tamamlanan müsabakada penaltilar skoru belirledi. Penalti atislarini 5-4 kazanan Ertugrul Gazi Ortaokulu, ikinci turnuvanin sampiyonu oldu. Ödül töreninde konusma yapan ASKF Genel Sekreteri Özkan Aslan, “Sporun evselligi ve kardeslik ilkesinden hareketle günümüzün en kiymetli mesleklerinden birisi olan ögretmenlerimize yönelik düzenlemis oldugumuz bu turnuva ile egitim camiasinin kaynasmasi ve bos zamanin spor ile degerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu turnuvanin ASKF ailesi için farkli bir anlami var. Çünkü bu turnuva hem egitim camiasi hem de spor camiasinin çok kiymetli üyesi merhum Önder Baydar hocamizin adini tasiyor. Bu turnuvanin bizim için anlami sadece spor, kardeslik, baris, rekabet degil, Önder hocamiza sevgi, saygi ve özlem duygusudur. Bu sebeple bu turnuva ASKF için çok ama çok kiymetli ve önemlidir “dedi.

Turnuvanin en iyi oyuncusu Selçuk Özer, en tecrübeli oyuncusu ise Bahri Çaylak seçildi. Plaket takdimleri sonrasinda turnuva ikincisi IMKB Gazi Ortaokulu’na ödülünü Il Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedag verirken, birincinin kupasini ise Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek ve merhum Önder Baydar’in esi Özgül Baydar takdim etti.

Kaynak: İHA