Okan Buruk'a Futbolculardan 'Sulu' Kutlama

Süper Lig’de Ankaragücü’nü yenerek sampiyonlugunu ilan eden Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kurulus yildönümünde ve baskent Ankara’da sampiyon olmanin çok degerli oldugunu söyledi. Açiklamalarin devam ettigi sirada ise Galatasarayli futbolcular, basin toplantisina gelerek teknik direktör Okan Buruk’u islatip tezahürat yapti.

Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray, deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 4-1 yenerek 3 sezonluk aranin ardindan ligin bitimine iki hafta kala 23. sampiyonluguna ulasti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Teknik Direktör Okan Buruk, sampiyonluktan dolayi mutlu oldugunu belirterek su açiklamalarda bulundu:

“Zor bir deplasman oldugunu söylemistim. Ankaragücü, hem oyunculariyla hem taraftarlariyla güçlü bir camia. Bunu da iç saha maçlarinda net olarak ortaya koyan bir takim. Ilk yari golü bulsak da, pozisyonlara girsek de yedigimiz gol ve verdigimiz pozisyonlar oldu. Oyun genel olarak bizim gol bulabilecegimiz bir sekilde geçmesi gerekiyordu. Ikinci yarida da attigimiz gollerle dogru bir sekilde maçi bitirdik.”

“Cumhuriyetin yüzüncü yilinda kupayi Ankara’da kazanmak bizim için çok degerli”

Sampiyonlugun Cumhuriyetin 1000. yilinda ve Ankara’da kazanilmasinin çok degerli oldugunu vurgulayan Buruk, “Oyuncularima tesekkür ediyorum. Uzun bir yol yürüdük ve bugün bunun finaliydi. Sampiyonlugu kazanarak Galatasaray taraftarini, beni, baskanimizi, yönetimimizi, tüm camiamizi mutlu ettigi için oyuncularima tesekkür ediyorum. Onlar benim için çok önemli ve degerli. Bugün de bunu net sekilde gösterdiler. Camiamiz için de hayirli olmasini diliyorum. Cumhuriyetin yüzüncü yilinda kupayi Ankara’da kazanmak bizim için çok degerli. 30 Mayis 1993’te futbolcu olarak burada ilk sampiyonlugumuzu yasadik. Bugün de tam 30 sene sonra Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk sampiyonlugumu yasiyorum. Mutluyum, gururluyum” diye konustu.



“Derbiye en iyi sekilde hazirlanacagiz”

Ligde karsilasacaklari Fenerbahçe maçi hakkinda da konusan deneylim teknik adam, “Önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisi var. Dinlenecegiz ve tekrar derbiye hazirlanacagiz. O maçi da en iyi sekilde tamamlayip, ligi en iyi sekilde bitirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Oglum için bu sampiyonluk çok önemliydi”

Açiklamalarin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Buruk, “Maçtan sonra Icardi’nin kulagina ne söylediniz?” sorusuna, “Ona tesekkür ettim. Bu sene çok emek verdi. Oglum için bu sampiyonluk çok önemliydi. Çok istiyordum. Hepimiz burada bir aile olduk ve önemli roller aldik. O da burayi, beni, ailemi, Galatasaray’i sahiplendi. Çok önemli bir oyuncu” cevabini verdi.

Sampiyon hocaya sulu kutlama

Sari-kirmizili futbolcular, Okan Buruk konustugu sirada basin toplantisi odasina girerek ellerindeki sulari teknik direktörlerinin üzerine döktü. Büyük cosku yasayan Buruk ve ögrencileri sampiyonluklarini tezahüratlarla kutladi. Sari-kirmizili futbolcularin ve Okan Buruk’un üzerindeki 23. sampiyonluk tisörtleri ise dikkat çekti.

Kaynak: İHA