Nisanur Erbil Açiklamasi 'Eskrimde Olimpiyat Madalyasini Ülkeme Getirecegim'

Milli yildiz Nisanur Erbil, "Eskrimde Avrupa sampiyonlugu, dünya ikinciligi ve sayisiz madalya koleksiyonum var. Tek eksik olan olimpiyat kaldi. Olimpiyat madalyasini eskrim tarihinde ülkeme, sehrime getirecegim" dedi.

Kariyerinde sayisiz basarilara imza atan Avrupa Sampiyonlugunu ve Dünya ikinciligi madalyalarini Eskrim kategorisinde Samsun’a kazandiran milli yildiz Nisanur Erbil, Samsun Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Samsun Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Süleyman Demirtas ile bir araya gelen Nisanur, Olimpiyat madalyasi için sözünü verdi.

Projede kesfedildi

Nisanur’un ’Eskrim Projesi’ kapsaminda kesfedildigini ve Samsun Büyüksehir Belediyesi adina uluslararasi arenada önemli basarilara imza attigini belirten Süleyman Demirtas, "Çok kiymetli bir sporcumuzu belediyemizde agirladik. Geçmiste spor camiasi içerisinde uzun yillar hizmet ettik, genç nesillerle beraber olduk, önemli projelere imza attik, hayaller kurduk. ’Eskrim Projesi’ kapsaminda kesfettigimiz Nisanur kizimiz yüzümüzü güldürüyor. Bayragimizi göndere çektirmeye devam ediyor. Basaridan basariya kosuyor. Dogru isler yaptik, dogru neticeler aliyoruz. Eskrim tarihinde ilklere imza atiyor. Kendisi simdi Olimpiyat kotasi mücadelesi veriyor. Önünde uzun bir sporculuk hayati var, sporculuk döneminde sporun vitrini olimpiyattir. Ben çorbada tuzumuz oldugu için en az kendisi kadar heyecanliyim. Zaman zaman görüsüyoruz. Yasar Dogu’dan ve Mustafa Dagistanli’dan sonra bir dönemde Nisanur Erbil isminin Samsun’da markalasacagini düsünüyorum. Allah nazardan saklasin, sakatlik vermesin. Samsun için yeni bir yildiz doguyor, bunun adi da Nisanur Erbil olacak. Dualarimiz onunla beraber olacak. Allah yolunu açik etsin" ifadelerini kullandi.

“Olimpiyat madalyasini eskrim tarihinde ülkeme, sehrime getirecegim”

Nisanur Erbil ise "Sporun sehrinde dogmak, burada büyümek ve Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin destegini almak benim için büyük bir gurur. Bana olan desteklerini hiç esirgemediler, hep yanimda oldular. Bunlar için Baskanimiz Mustafa Demir’e çok tesekkür ediyorum. Yildizlar ve gençler sezonunu madalyalar ile kapattim. Büyükler kategorisinde ilk yilinda olimpiyat kotasi için yarisiyorum. Bunun için çok çalisiyorum. Olmamasi için hiçbir neden yok. Önümüzde Avrupa oyunlari var, sonrasinda dünya sampiyonasi var. Olimpiyat madalyasini eskrim tarihinde ülkeme, sehrime getirecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA