Merve Dinçel, Dünya Sampiyonu Oldu

Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda milli sporcu Merve Dinçel altin madalya kazandi. Yarisma sonrasi konusan Dinçel, “Olimpiyatlara gidecegiz. Buradaki altini insallah olimpiyatlarda da altin çevirmek istiyorum” dedi.

Milli tekvandocu Merve Dinçel, Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda altin madalya kazanarak, dünya sampiyonu oldu. Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Crystall Holl’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin üçüncü gününde, erkekler 80 ve 87 kilo, kadinlar 49 kilo müsabakalari yapildi. Sampiyonda Türkiye’yi temsil eden, erkekler 80 kiloda Hüseyin Kartal, 87 kiloda Enbiya Taha Biçer ve kadinlarda 49 kiloda Merve Dinçel madalya için mücadele etti.

Erkekler 80 kiloda mücadele eden Hüseyin Kartal, birinci turda Mali’den Ismael Coulibaly’e maglup olarak sampiyonadan elendi. Erkekler 87 kiloda Enbiya Taha Biçer, Bosna Hersek’ten Dinko Segedin’i yense de, son 16’da Hirvatistan’dan Ivan Sapina’a 1-2 yenilerek madalya alma sansini kaçirdi.

Ilk altin madalya Dinçel’den

Kadinlar 49 kiloda mücadele eden Merve Dinçel, ferdi olarak yarisan Elizaveta Ryadninskaya’yi ve Suudi Arabistan’dan Dünya Ali Abutaleb’i yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Kazakistan’dan Botakoz Kapanova’yi 2-0’lik skorla maglup etmeyi basaran Dinçel, yari finale Ispanya’dan Adriana Cerezo Iglesias ile karsilasti. Yari finalde rakibini 2-0’lik skorla yenen Dinçel, altin madalya için Tayland’dan Panipak Wongpattanakit ile karsilasti. Rakibini 2-1 yenen milli sporcu Dinçel, altin madalyanin sahibi oldu.

“Buradaki altini insallah olimpiyatlarda da altin çevirmek istiyorum”

Dünya sampiyonu oldugu için çok mutlu oldugunu belirten Merve Dinçel, "Bunu kardes ülkemiz Azerbaycan’da basardigim için çok daha mutluyum. Geçen sene Avrupa sampiyonu olmustu. Bu sene dünya sampiyonu olmak kardes ülkemize nasip oldu. Bunun için ayri bir gururluyum. Buraya kadar gelmemize yardimci olan Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyorum. Bugün de desteklerini esirgemeyen Metin Sahin Baskanima, Ali Sahin Baskanima ve kendi antrenörüne çok tesekkür ediyorum. Her sey çok güzeldi. Seneye olimpiyatlar var biliyorsunuz ki olimpiyatlara bunlar birer basamak. Buradan aldigimiz puanlarla olimpiyatlara gidecegiz. Buradaki altini insallah olimpiyatlarda da altin çevirmek istiyorum. Çalisiyorum. Gerisi Allah’tan” diye konustu.



Metih Sahin: “Madalyamizi Cumhurbaskanimiza hediye ediyoruz”

Çok mutlu ve çok gururlu olduklarini vurgulayan Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin ise, “Türkiye olarak buraya iyi bir hazirlik döneminden sonra gelmistik. Olimpiyatlara bir yil gibi kisa bir zaman var. Bu hazirlik döneminden sonra burada, Azerbaycan’da, can kardes Azerbaycan’da mutluluk yasamak istiyorduk. Bu mutlulugu ilk gün bronz madalya alarak Hatice Kübra Ilgün ile yasadik. Bugün de Merve Dinçel kizimizla dünya sampiyonluguna ulastik. Hayirli ugurlu olsun. Hedefimiz Paris Olimpiyatlari. Bu madalyamizi özellikle bizlere her zaman katkisini ve destegini esirgemeyen sayin Cumhurbaskanimiza da buradan hediye ediyoruz. Ülkemize hayirli ugurlu olsun. Azerbaycan halkina da Ilham Aliyev Baskana da çok tesekkür ediyoruz. Çok büyük destek aldik. Sag olsunlar, var olsunlar, yolumuz açik olsun insallah diyoruz” dedi.

Türkiye, üçüncü günün sonunda toplamda 1 bronz madalyaya ulasti. Sampiyonanin dördüncü gününde 2 milli tekvandocu madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: İHA