Besiktas'i 36-33 Yenen Sakarya Büyüksehir Adini Finale Yazdirdi

Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off Yari Finalinde Besiktas’i sahasinda 36-33 maglup eden Sakarya Büyüksehir Hentbol takimi adini Süper Lig finaline yazdirdi. Ilk sezonunda tarihi bir basari gösteren Büyüksehir Hentbol galibiyet sevincini taraftariyla kutladi.

Erkekler Hentbol Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu Play-Off Yari Final karsilasmasinda sahasinda Besiktas’i konuk eden Sakarya Büyüksehir Hentbol, mücadeleyi 36-33 kazanarak seride durumu 2-1 yapti ve adini finale yazdirdi. Dün oynanan mücadeleyi kazanarak seriyi son maça tasiyan Sakarya ekibi, Serdivan Spor Salonu’nda oynanan serinin son maçini taraftari önünde kazandi. Adini Süper Lig finaline yazdiran Büyüksehir Hentbol’un finaldeki rakibi ise normal sezonu lider bitiren Beykoz Belediyesi oldu. Karsilasmaya Taner Günay, Ogulcan Güney, Sedat Yildirim, Mohammed Miri, Ramazan Döne ve Çetin Çelik 7’lisi ile baslayan Büyüksehir Hentbol, mücadelenin ilk yarisini 18-15 önde bitirdi. Ikinci yari kiyasiya mücadelenin yasandigi karsilasmayi Kaptan Ramazan Döne ve Onur Ersin’in etkili oyunuyla 36-33 kazandi ve finale yükseldi. Mücadelede Büyüksehir adina Kaptan Ramazan Döne attigi 10 golle takimin en skorer ismi olurken Çetin Çelik ise 5 golle galibiyete katki verdi. Karsilasma sonunda tüm takim sevinç halkasi olusturdu ve galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladi. Karsilasmayi Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin yani sira Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Baskani Cevat Eksi ve çok sayida taraftar takip etti.

“Türkiye Kupasi sampiyonu Besiktas’i saf disi birakarak finale yükseldiler”

Karsilasma sonunda tüm takimi ve teknik heyeti tebrik eden Baskan Ekrem Yüce, “Süper Lig’de yer aldigi ilk sezonda finale yükselme basarisi gösteren hentbol takimimizi gönülden tebrik ediyorum. Bugün burada son Türkiye Kupasi sampiyonu Besiktas’i saf disi birakarak finale yükseldiler. Sehrimizi gururlandirdilar. Insallah bu güzel sezonun sonunda sehrimize sampiyonluk kupasini getirecekler. Bugün hentbol takimimizi yalniz birakmayan tüm Sakaryalilara da tesekkür ediyorum. Final serisinde de tüm Sakarya’yi hentbol takiminin yaninda olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA