Adem Aydim Açiklamasi 'Bu Sene Destek Çok Daha Önemli'

Karabük’ü futbolda profesyonel liglerde temsil edecek Karabük Idman Yurdu’nda kulüp baskani Adem Aydim yeni sezon için önceki zamanlardan daha da çok destege ihtiyaci oldugunu söyledi.

Karabük Idman Yurdu Baskani Adem Aydim, amatör lig ile profesyonel liglerdeki bütçelerin ve giderlerin çok farkli ve çok maliyetli oldugunu dile getirdi. Geride birakilan Bölgesel Amatör Lig (BAL) sampiyonlugu kutlamalarinin ardindan sezon ile ilgili görüslerini bildiren Baskan Aydim, "Aslinda bu sene Türkiye’nin en zor gruplarindan bir tanesiydi. Takimlara söyle baktigimiz zaman Bartinspor, Karadeniz Eregli Belediyespor, Polatli Belediyespor, 1074 Çankirispor, Yeniçagaspor, Kozlu Belediyespor, Devrek Belediye ve Çilimli Belediye gibi takimlar vardi. Çogu belediye destekli, devlet destekli takimlar. Kastamonu Il Özel Idare takimi üye seçimleri tamamen devlete ait olan bir kulüp ve hepsi inanmis takimlar. Hepsi inanmis kulüpler. Diger komsu illerimizin Bartinspor gibi yaklasik yirmi yildir basaramadigini biz bu sene basardik. Inandik, sabrettik. Bazen cezalar aldik. Bazen bedellerini ödedik ama sonunda sampiyon olduk. Burada en büyük avantajimiz bizim aile gibi olmamiz. Biz aile olarak sporcu kardeslerimizle, ekiple, çalisan personelimizle, yönetim kuruluyla ve sonradan Karabük ile birlestirdik bu aileyi. Allah bize nasip etti. Insallah 3. Lig’de de beklemeden bir üst ligi olan 2. Lig’e çikariz" dedi.

Profesyonel liglerin maliyetinin çok daha farkli oldugunu belirten Baskan Aydim, "Bizim direkt sampiyonluga oynayabilecek bir takim kurmamiz gerekiyor. Futbolculara verecek paralar olarak primler olarak düsünülmemesi gerektigini, deplasmanlarin oldugunu, kulübün giderlerinin oldugunu, altyapilarin, maliyetlerin oldugu, diger araçlarin maliyetlerinin oldugu, sporcularin profesyonel ligde bütün futbolcularin hepsinin sigortasini yatirildigini ve maas ödenme durumunun oldugunu belirtmek gerekir. Bunlar beraber devre arasinda yapacagimiz mutlaka eksik noktalar için transferler olacak. Asagi yukari 75 milyon lira gibi bir maliyet günün sartlarina göre planliyoruz" seklinde konustu.

Aydim, transferlerle ilgili olarak her ligin kendine göre futbolculari oldugunu vurgulayarak, "Biz bunu geçen sene yerel amatördeyken içimizden iki tane arkadasimizi BAL’a tasidik ama baktik ki buradaki mücadele yerel ligdeki mücadelelerden çok farkli. Ardindan bölgesel lig sporculariyla üçüncü lig profesyonel ligdeki futbolcu arasinda da çok büyük fark var. Simdi iç transferde anlasabilecegimiz futbolcularla mümkün oldugunca anlasmaya çalisacagiz. Onun disinda da transfer çalismalarina zaten basladik" ifadelerini kullandi.

"Bu sene destek çok daha önemli"

Bu sene profesyonel lig oldugu için destegin daha da çok gerektiginin altini çizen Aydim, "Ben öncelikle Karabükspor’u seven, yillardir destekleyen ve Karabük’e asik olan bir vatandasim. Bir buraya kadar getirdik. Tabii ki benim hedefim TFF 3. Lig, TFF 2. Lig, TFF 1. Lig ve Süper Lig. Benim bunlarin hepsine yetme ihtimalim yok. Zaten çogu arkadasim var olan mal varligini satarak verdiler. Yani geçen seneyi hiçbir sekilde nakit destek almadan tamamladik. Bir alnimizin akiyla hiç kimseye kendimize, sehrimize laf getirttirmeden takimimizi profesyonel lige tasidik. Bu sene bu sekilde olmayacak. Destek çok daha önemli. Sehrin önde gelen isimleri ile bir araya gelip fikir alisverisleri ve projeler yapmamiz lazim. Iyi bir takim istiyorsak 10 gün içinde bütçe islerini netlestirmemiz lazim" dedi.

Sehrin simge isimlerinden Yasar Kaptan Çebi’nin hatirasini yasatmak istedigini belirten Aydim, "Görüsmelerimiz neticesinde benim onlara yapmis oldugum bir jest sonucu stadin reklam paralarini onlarin sirketinin adiyla kapladim ve onlardan ücret istemedim. Onlarla da ilk firsatta görüsme gerçeklestirmek istiyorum" seklinde konustu.



"Karabük Idman Yurdu sadece bir spor kulübü olarak görülmesin"

Sporun sadece spor olmadigini ifade eden Adem Aydim, "Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi Türkiye’deki büyük kulüplerin, profesyonel kulüplerin yapmadigini Karabük Valisi Fuat Güler ile beraber deprem zamani 700 bin liraya yakin bir destek verdik. Karabük’ten bir destek toplayarak, deprem bölgesinde Karabük Çarsisi insa edildi. Biz bir çok projenin içerisinde olacagiz insallah. Bunu sadece iki haftada bir pazar günleri gelip de maç izlemek olarak düsünmesin kimse. Karabük Idman Yurdu sehrimizde olmayan tüm aktiviteleri, sosyal yasantiyi getirecek insallah. Ben bunun sözünü veriyorum. Ben uzun zamandan beri 2009-2010’dan beri burada degilim. O zamandan bu zamana biz bunun ilkini gerçeklestirdik. Ilk organizasyonumuzda eksikler olmus olabilir. Bunun gibi sosyal aktiviteler yapacagiz" diye konustu.

Genç futbolcular ve sporda özkaynak sistemi olarak ise Aydim, sunlari söyledi: "Biliyorsunuz alt yas gruplarda mücadele etmistik. Yaz okulu ve özkaynak gibi projeler için Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun ile beraber bir çalismamiz olacak. Bu sorumlulugu Gençlik Spor üzerinden alip Karabük Idman Yurdu ile beraber pekistirerek birlestirerek neler yapabiliriz? Bunlari düsünüyoruz. Gençlikspor’un biliyorsunuz kadrosunda su an çok çok yetenekli her bransta yetenekli arkadaslarimiz var. Biz bunlari neden degerlendirmeyelim? Iste burada tabii ki bize gelecek olan bütçeyle alakali. Biz bu bütçeyi Coskun müdürümüzle oturup beraber sehrimizi nasil ayaga kaldirabiliriz? Nasil birlestirebiliriz? Karabük Idman Yurdu ile nasil sehrimizin ismini yan yana getirebiliriz? Bunlari düsünüyoruz. Bununla ilgili çalismamiz devam ediyor."

Kaynak: İHA