Uluslararasi Sprint Ve Bayrak Kupasi Yarislari Erzurum'da Yapilacak

Bu yil sekizinci kez gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Sprint ve Bayrak Kupasi 30-31 Mayis 2023 tarihlerinde Erzurum Kazim Karabekir Atletizm Pistinde düzenlenecek. Yarismalarda Türkiye’nin en iyi sprinterleri ile birlikte uluslararasi atletlerde yarisacak.

Katilimci sporcular, 2024 yilinda yapilacak olan Paris Olimpiyat oyunlarina hazirlik, kota mücadelesi ve bunun yani sira Budapeste’de yapilacak olan Dünya Atletizm Sampiyonasina ve Norveç Oslo’da yapilacak olan U23 Avrupa Sampiyonasi için baraj geçmek için mücadele edecekler.

Erzurum Sprint Kupasi’nda 100 metre, 200 metre, 400 metre, 110m/100m engelli, 400m engelli ile birlikte 4x100, 4x400 ve 4x400 metre karisik bayrak olmak üzere toplam 15 bransta müsabakalar yapilacak.

Yarismada 2017 yili Dünya U18 sampiyonu Mizgin Ay 2017 Dünya Sampiyonasi’nda 200 metre final yarisinda 20,09’luk derecesiyle 1. olan Ramil Guliyev gibi yetenekler de boy gösterecek. Erzurum Sprint Kupasi’nda Türkiye Atletizm Federasyonu’nun davetiyle yarisma olanagi bulacak 27 erkek ve 19 kadin toplamda 46 milli atletin yani sira 4 farkli ülkeden elit sporcular katilim saglayacaklar. Bu ülkeler; Danimarka, Iran, Kirgizistan, Lübnan olmak üzere toplamda 92 sporcu yarismaya katilim saglayacak.

Yarisma öncesi düzenlenen basin toplantisinda konusan Toplantida konusma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, “Yarismayi iptal edip 1 hafta geriye çekmemizden dolayi diger ülkelerin kendi programlari çerçevesinde baska yarismalara devam etmelerinden dolayi katilim düstü ama önümüzdeki yillardan itibaren tekrardan buradaki yarismalarimiz kaldigi yerden devam edecek. Bu sene de 5 ülke ile bunu gerçeklestirecegiz” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memis ise, “Hakikaten burada yüksek irtifa olmasindan dolayi sporcularinda Erzurum’u tercih etmesine yol aciyor yüzme havuzumuz var, Avrupa’nin yüksek irtifadaki tek olimpik yüzme havuzu ve bütün Avrupalilar ragbet ediyor. Güzel bir organizasyon olacagini düsünüyoruz iyi bir ev sahipligi yapacagimizi düsünüyoruz” diye konustu.



4 bransta da rekor bekliyoruz

4 bransta da rekor bekledigini belirten Çintimar, “Avrupa oyunlarinin kotalari olacagi gibi bireysel anlamda yarisan her sporcularimizin kendi rekorlarini kosacaklarini düsünüyoruz. Ülke rekoru olarak da 4 bransta ülke rekoru kirilmasini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA