Sporcu Seçme Ve Yetistirme Projesi'nde Demo Ölçüm Testleri Basladi

Sporcu Seçme ve Yetistirme Projesiyle uygulanan ölçüm testlerinin demo çalismasi Selçuklu Belediyesi Uluslararasi Spor Salonunda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin katilimiyla gerçeklesti.

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek olan Sporcu Seçme ve Yetistirme projesiyle sporculara uygulanan ölçüm testlerinin ilk demo çalismasi Selçuklu Belediyesi Uluslararasi Spor Salonunda yapildi. Selçuklu Spor Okullari ögrencilerinin yer aldigi demo ölçüm testlerini Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da takip etti. Demo çalismada 15 farkli istasyonda, sporcularin motorik performans ölçümleri gerçeklestirildi.

Bes farkli antropometrik, üç farkli esneklik ölçümü, üç farkli kuvvet ölçümü ve bunun yani sira sürat, denge, çeviklik, reaksiyon ve dayaniklilik ölçümleri nitelik bakimindan Türkiye’de örnegi olmayan bir standartda gerçeklestiriliyor. Ilk olarak Selçuklu Spor Okullari ögrencileri ile birlikte gerçeklestirilecek olan projede, sporcularin motorik performans durumlarinin belirlenmesi ve ardindan sporcularin yatkin oldugu bransa yönlendirilmesi hedefleniyor.

"Hedefimiz Selçuklu’dan olimpiyat sampiyonlari çikarmak"

Selçuklu Belediyesi olarak bu zamana kadar oldugu gibi bundan sonra da spora en büyük degeri vermeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Spor okullarimiza çocuklarimiz yaz ve kis dönemlerinde çok yogun bir ilgi göstererek farkli alanlarda, farkli branslarda spor faaliyetlerine devam ediyor. Biz tabii ki çocuklarimizin çok daha bilinçli bir sekilde spora katki saglamalarini ve spor yapmalarini arzu ediyoruz. Bu manada bugün Selçuklu Belediyesi Uluslararasi Kapali Spor Salonumuzda yeni bir çalismayi da baslattik. Bütün spor okullarimizda bulunan çocuklarimizi farkli kategorilerde ölçme ve degerlendirmeye tabi tutuyoruz. Burada yaptigimiz çalismada çocuklarimizin fiziki durumlari, onlarin hareket kabiliyetleri, güçleri, esneklikleri ve dayanikliliklari ile ilgili 15 farkli kategoride ölçümler yapiyoruz. Su anda yaptigimiz çalisma Türkiye’de gerçeklestirilen en içerikli ölçme çalismasi. Bu çalismalari tamamladigimiz zaman biz bütün çocuklarimizin sporla ilgili hangi branslarda basari elde edebilecekleri, hangi branslarda daha uzun süreli faaliyet gösterebilecekleriyle ilgili çok ciddi bir veri elde etmis olacagiz. Selçuklu’muzda sporla ilgili çalismalarimizi hem çocuklarimiza farkli branslarda spor yaptirarak hem de fiziki imkanlarimizi gelistirerek devam ettiriyoruz. Insallah önümüzdeki günlerde sözlesmesini yapacagimiz yeni sporcu merkezimizle birlikte de Konya’mizdaki spor anlaminda tesis sayimizi ve fiziki imkanlarimizi çok büyük ölçüde gelistirmis olacagiz. Arzu ediyoruz ki sehrimizde, ilçemizde bütün çocuklarimiz spor yapsinlar, bütün çocuklarimiz sporla ilgilensinler ve biz buradaki spora katki sunan çocuklarimizin içerisinde mutlaka çok yetenekli, kabiliyetli çocuklarimizin oldugunu biliyoruz. Hedefimiz onlari en iyi sekilde, en dogru sekilde tespit ederek hem kendi branslarinda milli sporcu kategorisinde sporcu olarak yetistirmek, ondan sonra da insallah Selçuklu Belediyesi olarak Konya’mizdan, Selçuklu’muzdan olimpiyat sampiyonlarini çikarmak. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüze, kulüp baskanimiza, Selçuklu Belediyesi Spor Müdürümüze ve ekibine, antrenörlerimize, hocalarimiza, hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Çok büyük bir çaba ve gayret içerisindeler buradaki çalismalarla ilgili. Bir tesekkürü de ailelere yapmak istiyorum. Ailelerimiz fedakarca çocuklarini hem spor okullarimizdaki faaliyetlere katilim saglamalari anlaminda destekliyorlar, getiriyorlar hem de farkli branslarda milli sporcularimizi bütün yurt içi ve yurt disi müsabakalarinda destekliyorlar. O yüzden bütün ailelerimize de çocuklarina gösterdikleri ilgi, alaka ve buradaki yaptigimiz faaliyetlere katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA