Riza Çalimbay'dan Ayrilik Yaniti Açiklamasi 'Henüz Karar Vermedim'

DG Sivasspor Teknik Direktör Riza Çalimbay, Konyaspor maçinin ardindan, takimda kalip kalmayacagiyla ilgili konusarak, “Önümüzdeki sezon için henüz bir karar vermedim. Iki gün için de bir basin toplantisi yapacagim, orada konusacagiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Konyaspor’u konuk eden ve sahadan 1-0 ayrilan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Bu maçi mutlaka kazanmamiz gerekiyordu. Bütün oyuncularimizi tebrik ediyorum. Maçin basindan sonuna kadar oyun disiplinimizi bozmadan oynadilar. Hatalarimiz da oldu. Biz bu maça hazirlanirken, biz hiçbir yerden destek alamadik. Ne taraftardan ne de baska bir yerden. Arkadaslarimiz çok gergindi. Güzel mücadele ettik. Çok iyi oynadik. Güzel pozisyonlar yakaladik. Iki takim da kazanmak için oynadi. Güzel bir lig maçi oldu. Bugünkü maç finallerin finaliydi. Benim tek üzüldügüm sey bos tribünler oldu. Bunun hakki bu kadar taraftar degildi. Bu maç kimsenin umurunda degildi. Bu maç bizim için final maçiydi. Bu maçi kaybetseydik çok büyük çikmaza girecektik. Arkadaslarimi tebrik ediyorum” dedi.



“Taraftarin coskulu olmasi gerekiyordu”

Bir gazetecinin, “Destek almadiniz derken neyi kastediyorsunuz?” seklinde sorusuna Çalimbay, “Taraftarin coskulu olmasi gerekiyordu. Bu maçi kaybettigimizi düselim, o zaman gittik. Belki de düsecektik. Herkes manevi olarak destegini verirse daha farkli olur. Biz pandemi döneminden önce 10 bin kisiye oynuyorduk” yanitini verdi.

“Henüz karar vermedim”

Takimdaki durumu hakkinda yöneltilen soruya ise Çalimbay, “Önümüzdeki sezon için henüz bir karar vermedim. Iki gün için de bir basin toplantisi yapacagim orada konusacagiz” cevabini verdi.

Kaynak: İHA