Otyakmaz Açiklamasi 'Aday Degilim'

DG Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan genel kurulda aday olmayacagini açikladi. Otyakmaz, “Ben su anda aday degilim. Biz gerçekten yorulduk. Insallah güzel bir yönetim olusur. Çikacak yönetime destek olma sözü verecegiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Sivasspor sahasinda Konyaspor’u 1-0 maglup ederek ligde kalmayi garantiledi. Sivasspor’da Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz ile kulübün 2. Baskani Erdal Sarilar karsilasmanin ardindan stadyum çikisinda gazetecilere açiklamada bulundu.

Otyakmaz, “Inisli çikisli bir sezon geçirdik. Hem ülkemizi Avrupa’da temsil ettik. Orada da inisli çikisli maçlar oynadik. Konferans Ligi’nden gruplardan çikarak ülkemize önemli puanlar kazandirdik. Daha sonra ilerleme sansimiz varken de avantajimizi iyi degerlendiremeyip orada elendik. Bu zor karsilasmalari idare ederken içerideki karsilasmalari da biraz ihmal ettik. Sivasspor öyle sikintilari yasayacak bir kulüp olmamasina ragmen bu noktaya kadar geldik. Özellikle iç sahadaki karsilasmalarda almis oldugumuz basarisiz sonuçlar bizi bu noktaya getirdi. Bugün arzu ettigimiz futbolu oynayamadik. Sansli bir golle kazanip skoru korumasini bildik. Bu sezonu da böylede geçirmis olduk. Gerçek taraftarimiza armagan olsun” dedi.



“Ben aday degilim”

Bir gazetecinin, “Genel kurulda tekrar aday olacak misiniz?” seklindeki sorusuna Otyakmaz, “Biz genel kurul karari aldik. Yeni yönetim adaylarini bekliyoruz. Güzel bir projeyle güzel bir yönetim olusur. Biz de onlara destek veririz, insallah takimimizi eskisi gibi sasali günlere getiririz. Ben su anda aday degilim. Mutlaka Sivasspor’a baskan olma hayali güden çok sayida is adamimiz vardir. Mutlaka onlar gerekeni yapacaktir. Biz gerçekten yorulduk. Insallah güzel bir yönetim olusur. Çikacak yönetime destek olma sözü verecegiz” yanitini verdi.

Sarilar: “Hoca yönetime sitemli konustu”

Sivasspor Kulübü 2. Baskani Erdal Sarilar ise teknik direktör Riza Çalimbay’a sitemde bulundu. Sarilar, “Hoca biraz önce yönetime sitemli konustu.

Biz simdi ligde kaldik da konusuyoruz. Sezon basinda biz kupayi almisiz, ilk hocanin demeci transferimiz gelmedi. Böyle kamuoyu olusturarak bu stadyumda ilk defa “Yönetim istifa” sesi duyduk. Neden geldi? Çünkü hocanin konusmalarindan dolayi. Ligin 6. haftasinda “Ben daha görev almayacagim” demek dogru mu? Ben bunu anlamiyorum. Futbolcu ne düsünür, takim ne düsür. Ben bunlari hazmedemiyorum. Su ana kadar hiçbir basin da biz konusmadik, demeç vermedik. Ben bunlari hocanin yüzüne de söyledim. Simdi de kamuoyu önünde söylüyorum. Çünkü dolmusum artik, yeter. “Benden iyi Sivassporlu yok” diyor. Bu sene feda senesi. Hocamiza bir teklif yapacagiz, insallah kabul eder. Eger biz devam edersek, ben devam etmeyi düsünmüyorum. Ben sahsim adima konusuyorum, sürem doldu” diye konustu.

Kaynak: İHA