Körfezli Hilmi Metehan Balkan Üçüncüsü Oldu

Karadag’in Bar sehrinde yapilan Balkan Karate Sampiyonasina katilan Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü sporcusu olan Hilmi Metehan Toker, Balkan üçüncüsü olarak Türkiye’yi ve Kocaeli’yi gururlandirdi.

Müsabakalara 40 kiloda çikan Hilmi Metehan, ilk maçinda Sirp rakibini 5-0, ikinci maçinda kilosunun favorisi olan Bosnali sporcuyu 1-0 yendi. Yari final maçina bir önceki maçta aldigi faullü darbe sonrasi sakatlanan sporcu, ev sahibi Karadagli rakibine 4-2 yenilirken, represaj üçüncülük finalinde Sirp rakibini 1-0 yenerek Balkan Sampiyonasi 3’üncüsü olarak basariya imza atti.

Türkiye Karate Federasyonu’ndan yapilan açiklamaya göre, Karadag’in Bar sehrinde yapilan 27. Balkan Çocuklar Sampiyonasi’nda 14 altin, 14 gümüs ve 17 bronz olmak üzere toplam 45 madalya kazanan Türkiye, ülkeler siralamasi genel klasmaninda Balkan Sampiyonasi birincisi oldu.

Körfez Gençlerbirligi ve milli takim antrenörü Saban Agaya, "Sporcularimiz sampiyonada firtina gibi estiler. Ülke siralamasinda 1. olduk. Bütün antrenör ve sporcularimiz ellerinden gelenin en iyisini yaptilar. Federasyon Baskanimiz ve yönetim kurulumuz hem sporcularimizi hem de antrenörlerimizi konaklamasindan, ulasimina, yeme içmelerine kadar her seyleri bir düzen içinde hiçbir aksakliga yol açilmadan büyük çaba sarf ettiler. Bütün bunlarin sonucunda sporcularimizin basarilari geldi. Ülke olarak Türkiye Balkan Sampiyonu olduk. Körfezli sporcumuz Hilmi Metehan Toker’in üçüncülügü de büyük bir basari oldu bizim için. Çok büyük bir basariyla ülkemize döndük" dedi.

Kaynak: İHA