Karetede 120 Sporcu Yesil Kusak Aldi

Batman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Karate Federasyonunun birlikte organize ettigi 2. dönem karate yesil kusak sinavina yogun ilgi gösterildi.

Çok Amaçli Spor Salonunda yapilan sinava ögrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Sinav sonucunda kusak almaya hak kazanan sporculara Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Safi Özperk, Spor Sube Müdürü Burak Eren, Karate Antrenörü ve Federasyon Temsilcisi Sinan Gündüz tarafindan diplomalari verildi.



“Çocuklarimiz karete sporuna yöneldi”

Batman’da çocuklarin son zamanlarda spor salonlarinda açtiklari karate kurslarina yogun ilgi gösterdiklerini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Safi Özperk; “Karate bransina olan ilgi bizleri heyecanlandiriyor. Karate çocuklarin gelisiminin vazgeçilmez bir spor dalidir. Süreklilik kazanan tüm sporlar da önemli olan basarili olmak degil, sporla büyümenin çocuga kazandirdigi vasiflardir. Karate antrenmanlari sayesinde çocuklar, disiplin içinde kurallara ve aktivite saatlerine uymasini ögrenir. Tüm yasamlari boyunca hirs ve zorluklarla mücadele edebilme yeteneklerini kazanirlar. 7-10 yaslari arasinda iyi bir alt yapi teknigi verilir, daha sonra bu teknikler gelistirilir. Bu yaslar kuvvet ve kondisyondan ziyade oyunlarla çocuk sporu bransinin antrenmanlari yapilir. Çocuk sporlari, güç, kuvvet, sagligin yani sira karar verme yetenegi, sorumluluk alma, terbiye ve disiplin, düzgün bir vücut gelisimi, hastaliklardan çabuk arinabilme yeteneklerini kazandirir. Tecrübeli antrenörlerimiz esliginde karatede oldugu gibi bütün branslarda kurslarimiz ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor” dedi.

Il Müdürü Özperk, yesil kusak alan 120 sporcuyu ve velilerini tebrik etti.

Kaynak: İHA