Erzurum'da Sprint Ve Bayrak Kupasi Heyecani

8. Uluslararasi Sprint ve Bayrak Kupasi, Erzurum Kazim Karabekir Atletizm Pisti’ndeki ilk gün yarislari ile start aldi.

Gelecek sene yapilacak olan Paris Olimpiyat Oyunlari’na kota mücadelesi, Budapeste’de gerçeklesecek Dünya Atletizm Sampiyonasi ve Norveç Oslo’daki U23 Avrupa Sampiyonasi için baraj geçme adina 8. Uluslararasi Sprint ve Bayrak Kupasi’nda mücadele eden sporcular, ilk günde kiran kirana yarislar ortaya koydular. Zaman zaman heyecanin doruga çiktigi yarislarda rekorlar da gelmeye basladi.

Erzurum Sprint Kupasi’nda 100 metre, 200 metre, 400 metre, 110m/100m engelli, 400m engelli ile birlikte 4x100, 4x400 ve 4x400 metre karisik bayrak olmak üzere toplam 15 bransta müsabakalar yapiliyor. 5 ülkeden 27 erkek ve 19 kadin sporcunun yarisacagi turnuvanin ilk gününde havanin güzel olmasi hem izleyenleri hem de sporculari sevindirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, sporculardan hem kendilerini gelistirmelerini hem de derece yapmalarini beklediklerini belirterek, “Erzurum’da sekizincisi düzenlenen Sprint ve Bayrak Kupasi yine rekorlara sahne olacak. Danimarka, Iran, Kirgizistan ve Lübnan’dan atletleri misafir edecegiz. Yarislarin yüksek irtifada gerçeklesmesi de organizasyon için anlamli. Erzurum ve ülkemiz için kazanimlarla sonuçlanmasini diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA