BMX Dünya Kupasi Heyecani Gün Sayiyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin organize ettigi Sakarya Bike Fest çerçevesinde dünyanin en prestijli supercross yarisi BMX Racing Dünya Kupasi 3-4 Haziran tarihlerinde Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde nefes kesecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, ev sahipligi yaptigi dev organizasyonlara bir yenisini ekliyor. Bisiklet alaninda hayata geçirdigi projeler, bisiklet kullaniminin artirilmasi için sundugu hizmetler, Dünya Bisiklet Sehri ve Avrupa Spor Sehri unvanlari ile ev sahipligi yaptigi dünya yarislari, Sakarya’yi bu alanda bir dünya markasi yapti.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin süreci bizzat yönettigi Dünya Bisiklet Birligi’nin (UCI) MTB ve Tour Of yarislari da sehrin uluslararasi konumunu farkli bir noktaya tasidi. Simdi ise dünyanin en heyecan veren yaris kategorisi ‘supercross’ alaninda yapilacak dünya kupasi start alacak. BMX Racing World Kup (Dünya Kupasi) ismiyle gerçeklestirilecek olan yarista dünya yildizi sporcular Ayçiçegi Bisiklet Vadisi tesisi içindeki mavi piste çikacak. Dünyanin birçok ülkesinden 25 ayri takim ve 250 sporcu sampiyonluk için pedal çevirecek. 3 ve 4 Haziran tarihlerinde 2 ayri etap halinde tamamlanacak olan yarislar, dünyanin dört bir yanindan takip edilecek.

Murat Kekilli ve Cengiz Kurtoglu konseri

Ayrica yarislarin gerçeklestirilecegi Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 3 Haziran saat 20.30’da ünlü sarkici Murat Kekilli, 4 Haziran saat 20.30’da ise Türkiye’nin tanidigi arabesk sanatçisi Cengiz Kurtoglu konser verecek. Baskan Ekrem Yüce, “Tüm Sakarya’yi, tüm Türkiye’yi ve hatta tüm dünyani bu heyecani birlikte yasamaya ve konserlerde sarkilara hep birlik eslik etmeye davet ediyorum. Bu festival çok baska!” diyerek tüm sporseverlere çagri yapti.

Kaynak: İHA