Batmanli Atletler Basaridan Basariya Kosuyor

Atletizm Batman Il Temsilcisi Ufuk Baskut, son yillarda çesitli kategorilerde alinan Türkiye, Avrupa ve dünya derecelerinin Batman’in ismini uluslararasi platformda üst siralara çikardigini söyledi.

Batmanli atletlerin Avrupa’da büyük basarilar kazandigini belirten Atletizm Il Temsilcisi Ufuk Baskut; “Ayni müsabakada ilk defa büyükler kategorisinde kosan Dünya Gençler Sampiyonu sporcumuz Mazlum Demir 17. sirayi alarak ileri için umut vermistir. Istanbul Enka Spor Kulübünün Sporcusu olan Batman’in gururu, Hayrettin Yildiz Avrupa ikincisi oldu. Çekya’da 21 Mayis ‘ta yapilan Avrupa takimlar kupasi yürüyüs sampiyonasinda gençlerde yürüyen Hayrettin Yildiz Avrupa ikincisi oldu. Izmir ilinde gerçeklestirilen U16 Bölgesel Sampiyonada piste çikan Petrolspor kulübü sporcusu olarak ilimizi temsil eden Servan Acar 15.96’lik derecesi ile sampiyon olmustur. Izmir ilinde gerçeklestirilen U18 Bölgesel sampiyonada piste çikan ilimizi temsil eden Petrolsporlu Yasin Özdemir ise 12.92’lik derecesi ile ikinci olmustur. Ayrica Yasin Özdemir disk atma yarismasinda da ikinci olmayi basarmistir“ seklinde konustu.



“Batman atletizmi her yerde”

Batman atletizminin her yerde oldugunun belirten Atletizm Batman Il Temsilcisi Ufuk Baskut; “Izmir ve Çekya’dan sonra İçel ilinde gerçeklestirilen U16 ve U18 bölgesel lig müsabakalarinda Adem Akin cirit atmada 3, Ilhan Akbas gülle atmada 3, Sadik Çoban disk atmada 3, Elif Savas gülle atmada 3 ve Nergis Deyan 5 bin metrede 3. olmuslardir. Sporcularimizin yetismesinde büyük emegi olan basta hocalarimiza çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA