Sinop'ta 52 Spor Kulübüne 1,4 Milyon Lira Destek

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan, Sinop’ta faaliyet gösteren 52 spor kulübüne 1 milyon 425 bin lira nakdi destek saglandi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Sinop Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törende, spora ve sporcuya her zaman destek olamaya çalistiklarini söyledi.

Bakanlik tarafindan gönderilen ödenegin kulüplere esit miktarda dagitildigini ifade eden Karaömeroglu, kentin spor alanindaki basarisinin artmasi için çalistiklarini kaydetti.

Karaömeroglu, “Gençlik ve Spor Bakanligimizin himayesinde tüm Türkiye’de ayni saate es zamanli gerçeklesen spor malzemeleri tesis yatirimlari spor kulüplerine ayni ve nakdi yardim destek törenine hepiniz hos geldiniz. Basta çocuklarimiz ve gençlerimiz olmak üzere sporun daha genis kitlelere yayginlastirilmasi saglik açisindan büyük bir önem tasimaktadir. Ilimiz genelinde gerçeklestirilen spor yatirimlarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Sinop, sporun baskenti olma yolunda hizla ilerlemektedir. Degerli kulüp yöneticilerimiz sporda profesyonellige ve basariya ulasmada amatör kulüplerimiz büyük önem arz etmektedir. Ilimiz spor alt yapisi olarak son derece avantajli konumdadir. Bu avantajlari ilimizde katma deger olarak kullanabilirsek hem spor dallarina hem de sporcu yetistirmede büyük basarilara imza atacagimizi düsünüyorum. Bu konu da en büyük görevler sizlere düsmektedir. El birligi ile atacagimiz her adim saglikli bir nesil yetistirebilmesine vesile olacaktir" dedi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan amatör spor kulüplerine nakdi yardimlar teslim edildi.

Kaynak: İHA