Mus'ta Amatör Spor Kulüplerine 1 Milyon 650 Bin Nakdi Destek Verildi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Mus’taki 77 amatör spor kulüplerine 1 milyon 650 bin TL maddi destek ve spor malzemesi destegi yapildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Tesis Yatirimlari ve Spor Kulüplerine Destek Programi çerçevesinde Mus’taki amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi destek yapildi. Mus Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle 77 amatör spor kulüplerine 1 milyon 650 bin TL maddi destek ve spor malzemesi destegi yapildi.

Törende konusma yapan Vali Ilker Gündüzöz, Mus’un altyapi noktasinda çok iyi bir duruma geldigini ifade ederek, "Bugün Gençlik ve Spor Bakanligimizin düzenlemis oldugu amatör spor kulüplerine yardim töreni için bir araya gelmis bulunuyoruz. Bizim ilimizde de 77 spor kulübüne 1 milyon 650 bin TL tutarinda yardim Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan dagitiliyor. Bunlar önemli tesvikler ama aslinda en önemli sey altyapi, altyapi noktasinda çok iyi bir duruma geldik. Burada Sayin Cumhurbaskanimizin vizyonlu yaklasimi ve Gençlik ve Spor Bakanligimizin özellikle hem genel bütçeden hem de Spor Toto Baskanligi üzerinden saglamis oldugu finansman imkani önemlidir. Bundan 3 yil önce baslayan bir süreç ile Sayin Gençlik ve Spor Bakanimiz Mus’a geldiginde vermis oldugu sözleri içerisinde önemli bir yatirim paketi aldik” dedi.

Gençleri ve çocuklari kavrayacak yatirimlarin önemli oldugunu söyleyen Vali Gündüzöz, sunlari kaydetti:

“Biz genç nüfusu en fazla olan üçüncü iliz. Çocuk nüfusu bakimindan da besinciyiz. Mus’un yüzde 39’u çocuk. Yani her 10 kisiden 4’ü çocuk, gençleri de koydugun zaman her 10 kisiden neredeyse 7’si ya çocuk ya genç, böyle çocuk ve genç nüfusun fazla oldugu bir sehirde demokratik anlamda gençleri ve çocuklari kavrayacak yatirimlar çok daha önemlidir. Onun için bu anlamda ne yaparsaniz yapin geriye dönüsünü aliriz. Depremsellik noktasinda bizim okullarimizin çogu yenilendi. Depremselligi asamayan okullari yikiyoruz. 3-4 yil önce binalari yenilerken ’ya binalari niye yeniliyoruz’ tarzinda elestiriler aldik. Biz eger binalari yenilemeseydik, bugün çok büyük sikinti yasardik. 11 ili etkileyen depremden sonra o elestiriyi yapan arkadaslardan bazilari Nurhak’a ziyarete geldikleri zaman yikilan binalari gördüklerinde ’ne yaptiginizi simdi anladik, hakkinizi helal et’ dediler. Biz depreme büyük ölçüde haziriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA