Vanli Boksörlerden Büyük Basari

Karabük’te düzenlenen Okul Sporlari Boks A Gençler Türkiye Sampiyonasina katilan Vanli boksörler Türkiye sampiyonlugunun yani sira Türkiye ikinciligi ve üçüncülügü madalyasi ile dönmeyi basardi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürlügünün 2023 faaliyet programinda yer alan ve 21-26 Mayis 2023 tarihleri arasinda Karabük Yeni Mahalle Spor Salonunda 47 ilden 500 sporcunun katilimiyla Okul Sporlari Boks A Gençler Türkiye Sampiyonasi yapildi. Sampiyonaya katilan Vanli sporculardan 60 kiloda Ahmet Pekel Türkiye sampiyonu, 48 kiloda Viyan Külter ve 75 kiloda Özlem Aslan Türkiye ikincisi, 57 kiloda Serkan Bozkont ile 63 kiloda Ümmi Seleme Ruzikar ise Türkiye üçüncülügü madalyasinin sahibi oldu. Sporcularin gösterdigi basaridan duyduklari memnuniyeti dile getiren Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, “Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan Karabük’te 47 ilden 500 sporcumuzun katilimi ile gerçeklestirilen Okul Sporlari Boks A Gençler Türkiye Sampiyonasina bizlerde ilimizi temsilen 7 sporcumuz ile katilim sagladik. 5 gün boyunca zorlu ve 13 farkli siklette mücadele eden sporcularimizdan Ahmet Pekel Türkiye sampiyonu, Viyan Külter ile Özlem Aslan Türkiye ikinciligi, Serkan Bozkont ile Ümmi Seleme Ruzikar ise Türkiye üçüncülügü madalyasini ilimize kazandirmayi basardilar.

Sporcularimizin uluslararasi müsabakalarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecek kabiliyete sahip olduklarini kazandiklari basarilarindan görmekteyiz. Bu basarilarimizi disiplinli ve düzenli çalismalarimiza borçluyuz. Ilimizde boks bransimizin son yildaki basari çitasinin bu denli artmasinda, Van Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Arif Özsoy’un katkilari oldukça fazladir. Bu müsabakalara katilmamizda bizlere büyük destek veren müdürümüze, okul idarecilerimize, beden egitimi ögretmenlerimize ve tüm emegi geçenlere sporcularimiz ve boks camiamiz adina tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Katildiklari Okul Sporlari Boks A Gençler Türkiye Sampiyonasinda basari elde eden sporculari ve antrenörü tebrik eden Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy ise “Bu basariya imza atan basta milli antrenörümüz Ayhan Öz olmak üzere boksörlerimizi, onlara destek olan ailelerini, beden egitimi ögretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz. Boksörlerimiz ilimizin basari çitasini her zaman yükseltmektedirler. Kendilerini yürekten kutluyor ve bundan sonra katilacaklari müsabakalarinda ise basarilarinin devamini diliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA