Cirit Sahasinda Korkutan Anlar

Erzurum’da hafta sonlarinin en büyük keyiflerinden birisi olan cirit müsabakalari bazen de yürekleri agizlara getiriyor. Askale Atli Spor Kulübü ile Oksijen Atli Spor Kulübü arasinda oynan dostluk maçinda kalp krizi geçiren sporcu hastaneye kaldirildi.

Erzurum’da hem Türkiye Sampiyonasi hem de Erzurum cirit liglerine hazirlanan takimlar, hafta sonlari dostluk maçlari yaparak antrenman eksikliklerini gideriyorlar. Bu maçlarda zaman zaman yaralanma veya kazalar da meydana geliyor. Erzurum Cirit Sahasi’nda hafta sonu Askale Atli Spor Kulübü ile Oksijen Atli Spor Kulübü arasinda oynanan dostluk maçinda bir anda sporculardan birisi alay denen alanda rahatsizlandi. Ibrahim Turan isimli Oksijen Atli Spor Kulübü ciritçisinin yere yigildi görüldü.

Sporcu, arkadaslari tarafindan hemen saha kenarina alindi. Saha da ambulans ve saglik görevlilerinin olmamasi nedeniyle kisa bir panik ani yasandi. Bu esnada tribünlerden maçi izleyen Saglik Bakanligi Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Baskani Dr. Fatih Kaciroglu, sporcuya ilk müdahaleyi yapti. Kendine gelen ciritçi ardindan çagrilan saglik ekiplerince kontrolden geçirildi ve sonrasinda hastaneye kaldirildi. Alinan bilgilere göre kalp krizi geçiren Oksijen Atli Spor Kulübü sporcusu Ibrahim Turan’in durumunun iyi oldugu belirtildi.

Önal: "Maçlarda saglik görevlisi ve ambulans sart"

Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Atli Cirit Asbaskani Bahri Önal, cirit sahalarinda zaman zaman istenmeyen kaza ve benzeri durumlarin yasanabilecegini belirterek, “Elbette sporcu sagligi bizim için çok önemli. Maçlar oynanirken sahada saglik görevlisi ve ambulansin bulunmasi sart. Bu resmi maçlarda mutlaka oluyor. Ama bundan sonra özel veya dostluk maçlarinda da gerekli önlemlerin alinmasi gerektigini gördük. Bizler de bundan sonra bu anlamda hassas davranacagiz. Yöneticilerimizden de destek bekliyoruz. Kimsenin burnunun dahi kanamasi bizleri üzer" dedi.



Kadin cirit hakemler göz doldurdu

Askale Atli Spor Kulübü ile Oksijen Atli Spor Kulübü ile Sancak Atli Spor Kulübü ve Sahdadas Atli Spor Kulübü arasinda oynanan dostluk maçlarinda, saha kenarindaki kadin hakemler göz doldurdu. Türkiye’de genelde erkeklerin oynadigi atli cirit spor maçlarinda kadinlarin maç yönetmesi ise takdir topluyor. Maça olan dikkatlerini bir an bile olsa birakmayan kadin cirit hakemleri zaman zaman sporcularla tartismaya girerken, onlari kurallara uymaya davet ettikleri de gözlerden kaçmadi.

Uçar: "Ati ve cirit maçlarini seviyoruz”

Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Erzurum’da güzel bir gün ve havada düzenlenen müsabakaya katilan sporcu ve cirit severlere tesekkür ederek, ata sporunu ellerinden geldigi kadar yasatmaya çalistiklarini belirterek, “Ata sporumuz cirit Erzurum’da çok seviliyor. ’At Türk’ün kanadidir’ bu çok güzel sözdür. Ati ve cirit sporunu çok seviyoruz. Hafta sonunda böyle güzel ve özel müsabaka etkinligini vatandaslarimizla bulusturmanin sevincini yasiyoruz" seklinde konustu.

Açilis töreni ve konusmalardan sonra Sancak Atli Spor Kulübü ve Sahdadas Atli Spor Kulübü arasindaki dostluk maçina geçildi. Cirit severlerin yogun ilgi gösterdigi maçlar önümüzdeki haftalarda da Erzurum Cirit Sahasi’nda devam edecek.

Kaynak: İHA