Sakaryaspor-Eyüpspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig Play-Off ilk tur maçinda Sakaryaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Eyüpspor üst tura adini yazdirdi. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig Play-Off ilk tur maçinda Sakaryaspor sahasinda Eyüpspor’u konuk etti. Son dakikalarda Eyüpspor buldugu gol ile bir üst tura adini yazdirdi. Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda konusan Eyüpspor Teknik Direktörü Kerem Yavas, “Maçi degerlendirmeye pek gerek yok gibi aslinda. Bu maçtan sonra kelimeler biraz bosta kaliyor. Bence Play-Off’a yakisir bir maçti. Flas röportajda da söyledim, Sakaryaspor gerçekten bizi çok zorladi. Çok iyi bir iyi oyun oynadilar. Ayrica taraftari da tebrik etmek istiyorum. 90 hatta 120 dakika boyunca maçi hiç birakmadilar. Bizim için zor oldu. Bunu da bekliyorduk. Zor olacagini tahmin ediyorduk. Ona ragmen 120 dakikanin geneline bakinca kazanan tarafin biz olmasini isin hakki olarak görüyorum. Pozisyona giren bizdik, oyunu kontrol eden bizdik ve daha çok kontrollü bir oyunu tercih etmistik, sonuç olarak planlarimiz tuttu. Geçte olsa skoru bulup turu atlamayi bildik” dedi.



“Çok üzgünüz”

Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taskin, “Öncelikle çok üzgünüz. Ilk turu geçmek istiyorduk. Bugün en fazla üzüldügüm seylerden bir tanesi de gerçekten çok ciddi bir seyirci geldi. Burada bir galibiyet görmeyi hak ediyorlardi. Ama maalesef gücümüz buna yetebildi. Ben oyuncu grubunun sonuna kadar her seyini ortaya koyduguna eminim. Her seyi yaptik. Oyunun birinci devresi rakibimiz küçükte olsa bizden daha etkili gözüktü. Fakat ikinci devre biz oyunu dengeledik. Ve zaman zaman daha da iyi oldugumuzu düsünüyorum. 90 dakika içinde ikinci devre çok pozisyon bulmadik. Çünkü rakibimize de çok fazla böyle organize ataklarla pozisyon vermedik. Çünkü iki takim da temkinli oynuyordu. Gol yemek istemiyordu. Maalesef bu turnuvalardaki hikayeler daha degisik oluyor. Lig havasinda geçmiyor. Ikinci yarida girmis oldugumuz net bir pozisyon var direkten dönen. Eger bunu atabilseydik maçi bu sekilde ilk devre bitirebilirdik. Fakat uzatmalara kadar gitti. Uzatmalarda da her zaman söylerim ama insanlari yanlis anliyorlar. Gerçekten oyuncu grubu olarak bir Nalepa’yi, bir Kasongo’yu, bir Roshi’yi çikarttigim zaman es deger ayni oyuncuyu bulamiyorum kulübemde. Ondan dolayi biraz böyle temkinli ve sabirli hareket ettik. Biraz daha fazla süre verdik” diye konustu.



“Çocuklar ellerinden gelen her seyi yaptilar”

Taskin, “Rakip takimdaki oyuncularin birçogunun Sampiyonlar Ligi deneyimi bile var. Giren oyuncular, çikan oyuncular gerçekten hepsi ciddi bir arka plana sahipler. Buna ragmen bu oyuncu grubumuzla beraber 120 dakika boyunca bence çocuklar ellerinden gelen her seyi yaptilar. Ben içeride oyuncularima tesekkür ettim. Yapmis oldugu mücadeleden dolayi. Tabii maçin hakki baktigimiz zaman uzatmaya gidiyor gibi gözüküyordu. Belki uzatmaya gitseydi, penaltilarda elenseydik bu kadar üzülmezdim. Çünkü onu hak etmisti, o sansi hak etmisti oyuncular. Fakat Allah demek ki Eyüpspor’u istedi. 120’nci dakikada çikmaz dakikada gelen gol hepimizi üzdü. Maalesef o hakki elde edemedik. Bu sekilde elendigimiz için üzgünüm. Oyuncularin morali çok bozuldugu için üzgünüm. Taraftarimiza galibiyet veremedigimiz için üzgünüm. Ki bu turu geçseydik Allah’in izniyle finali görürdük diye düsünüyorum. Ve finalde de ciddi isler yapabilirdik. Ama maalesef buraya kadarmis” seklinde konustu.

Kaynak: İHA