Depremzede Sporcular, Sampiyonluk Kürsüsüne Çikti

Kahramanmarasli merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Fatma Çolak, Wako Kick Boks Dünya Kupasi Yildiz Bayanlar agir siklette dünya sampiyonu, Ilknur Buse Alaca ise 3. oldu.

Istanbul’da düzenlenen Wako Kick Boks Dünya Kupasinda Yildiz Bayanlar sampiyonasina deprem bölgesi Osmaniye’yi temsil etmek için katilan Düziçi ilçe Gençlik Spor Kulübü sporculari Fatma Çolak Dünya Sampiyonu, Ilknur Buse Alaca ise 3. oldu. Sampiyonadan dönen sporcular milli takim formasi giymek için çalismalarina basladi.

Ay-yildizli formayla Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istedigini belirten Fatma Çolak, "Kahramanmaras’ta gerçeklesen depremden ilimiz de etkilendi, biz bu süreçte gerçekten çok zorlandik. Antrenmanlarimizi bazen bahçelerde bazen evlerde yapmak zorunda kaldik. Ama asla umudumuzu yitirmedik pes etmedik ve dünya kupasina katildik. Light Contact’ta birinci oldum Point Fighting’de üçüncü oldum. Bundan sonraki hedefim Mardin’de birinci olup milli takima girip ay-yildizli formayi giymek" dedi.



Parmagi kirildi, mücadeleyi birakmadi

Turnuva’da parmagi kirilmasina ragmen üçüncü oldugunu belirten Ilknur Buse Alaca ise, "Osmaniye’de depremden çok fazla etlilendik. Spor faaliyetlerimizi düzgün bir sekilde yapamadik yeri geldi bahçelerde, parklarda elimizde olan bütün imkanlari kullandik. Buna ragmen Istanbul’da yapilmis olan dünya kupasina katildik ve orda Full Contat’ta üçüncü oldum. Maç esnasinda parmagim kirildi buna ragmen üçüncü oldum. Bundan sonraki hedefim Mardin’de sampiyon olup Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemi temsil etmek" diye konustu.



"Park ve bahçelerde antrenmanlarimizi yaptik"

Deprem bölgesinde olduklari için etkilendiklerini hatirlatan Türkiye Kick Boks Federasyonu Teknik Kurulu-Milli Takim Antrenörü Hakan Kadioglu, "Biz çok zorlu bir süreçten geçtik spor salonu kullanilamaz durumdaydi. Çadirlarin kurulmasi bizim derslerimizi engelledi. Halisahada ve kapali alanlarda, bos alanlarda, parklarda, bahçelerde ve daglik alanlarda efor sarf edecegimiz alanlarda antrenmanlarimizi hiç birakmadik. Mücadelemizi hiç birakmadan aldigimiz derecelerle basariya ulastik" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA