Uluslararasi Mini Futbol Dünya Sampiyonasi'nda Sampiyon Rusya

Kocaeli’de düzenlenen Uluslararasi Mini Futbol Dünya Sampiyonasi’nda penaltilarda Libya’yi deviren Rusya sampiyon oldu. Türkiye ise turnuvayi dördüncü olarak tamamladi.

Dünyada ilk kez düzenlenen Uluslararasi Mini Futbol Dünya Sampiyonasi’na Kocaeli ev sahipligi yapti. 19 Mayis’ta baslayan turnuva bugün itibariyle tamamlandi. Mehmet Ali Pasa Dogu Kisla Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvaya 16 ülke katildi.

Dört gruptan olusan turnuvada çeyrek final ve yari finallerin ardindan final müsabakasi oynandi. Son dörde Türkiye, Irak, Libya ve Rusya kaldi. Yari finalde Türkiye Libya’ya Irak ise Rusya’ya elendi. Cihan Haspolatli, Onur Öztonga, Murat Akyüz gibi eski futbolcularin kadrosunda yer aldigi Türkiye ile Irak arasinda oynanan üçüncülük maçini kazanan Irak oldu.

Penaltilarla Rusya kupaya uzandi

Finalde ise Rusya ile Libya arasinda kiran kirana bir mücadele sergilendi. Normal süresi 1-1 biten maç, uzatmalara kaldi. Uzatmalarda da taraflar yenisemeyince seri penalti atislarina geçildi. 5-4 kazanan Rusya, kupaya uzanarak turnuvanin sampiyonu oldu. Müsabakalarin ardindan düzenlenen seremonide kupasini kaldiran Ruslar, doyasiya eglenerek sampiyonlugunu kutladi.

“Böylesi bir organizasyona imza attigimiz için gerçekten onur duydum”

Turnuvanin organizatörlerinden Mehmet Açik, “Benim hayatim hali sahalarda geçti. Birçok turnuvalara katildim, organizasyonlarin içinde yer aldim. Bu organizasyona baslarken gerçekten ben de böylesi bir ilgi olacagini asla beklemiyordum. Sunu da çok rahatlikla söyleyebilirim; bu organizasyona katilan ülkelerden de bunu beklemiyordum. Özellikle Rusya dünya çapinda bu tip organizasyonlarin sampiyon takimi. Ben eminim ki Rusya bugüne kadar yasadigi sampiyonluklarin en iyisini yasadi. Gerçekten Türk seyirciler, Kocaelili seyirciler müthis bir ev sahipligi yapti. Ben kendi adima böylesi bir organizasyona imza attigimiz için gerçekten onur duydum. Aslinda Türkiye yari finalde elendiginde biz final maçinin sönük geçecegini, fazla taraftar olmayacagini tahmin ediyorduk ama müthis bir taraftar ve cosku vardi. Hatta iki tribünün olmasi da ayrica güzel oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA