Satrançta Avrupa Sampiyonu Oldu

Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Satranç Bransi Milli Takim Sporcusu Masal Budumlu, Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi’nda 7 yas kizlar kategorisinde Avrupa Sampiyonu olarak büyük bir basariya imza atti. Akilli hamlelerin sahibi sporcuya, ödüllerini Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu takdim etti.

12-22 Mayis 2023 tarihleri arasinda Arnavutluk’un Diraç kentinde düzenlenen, 25 ülkeden toplamda 212 sporcunun hamle yaptigi Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi’nda, Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takimi; 6 altin, 4 gümüs ve 5 bronz olmak üzere 15 madalya kazandi. Ay- yildizli kadroda yer alan Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Satranç Bransi Sporcusu Masal Budumlu, 9 tur üzerinden gerçeklestirilen organizasyondan 8 galibiyet, 1 beraberlikle ayrilarak Avrupa’nin 7 yas grubundaki en iyi sporcusu olma unvanini elde etti.

Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Sanat Merkezi’nde (SSM) düzenlenen törenle Milli Takim Sporcusu Masal Budumlu’ya ödüllerini verdi. Büyük gururu gözlerinden okunan sampiyon sporcu, mutlulugunu ödül töreninde kendisini yalniz birakmayan aile fertleriyle paylasti.

Hedefimiz Türkiye’nin adini söyletmek

Ödül töreninde katilimcilara seslenen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, hedeflerinin Türkiye’nin adini uluslararasi organizasyonlarda basariyla söyletmek oldugunu vurguladi. Baskan Fadiloglu, “Spor alaninda ihtisaslasmaya gittigimiz branslarda ilk hedefim ödül kürsüsünde Istiklal Marsimizi söyletmek ve sanli bayragimizi göklere çektirmekti. Çok sükür bugün geldigimiz noktada hedefledigimiz yerdeyiz. Spor Akademilerimizde faaliyet gösterdigimiz 5 bransin dördünde milli sporcular yetistirdik. Son olarak Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi’nda sporcumuz Masal Budumlu’nun elde ettigi Avrupa Sampiyonlugu, bizlere çok büyük bir gurur yasatti. Insallah bu basarilar süregelecek. Sampiyonumuzu, onun kiymetli ailesini ve degerli antrenörlerini yürekten kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA