Emre Belözoglu Açiklamasi 'Bugün Kim Kazansa Hak Edecekti'

Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, MKE Ankaragücü maçinin ardindan, “Bugün kim kazansa hak edecekti” dedi.

Basaksehir, Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final rövans maçinda deplasmanda karsilastigi MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldi. Ilk maçta evinde 1-0 galip olarak ayrilan Basaksehir turnuvada finale yükseldi. Maçin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belezoglu, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

“Bugün kim kazansa hak edecekti”

Basin açiklamasinda maçi degerlendiren Belözoglu, “Bizim için çok önemli bir maçti. Bugün ortaya konulan mücadeleden dolayi her iki takimi tebrik ediyorum. Bugün kim kazansa hak edecekti. Ankaragücü Tolunay Hoca ile çok iyi bir ivme yakaladi. Bugün oyunda da hemen hemen oyunun bütün bölümlerinde bize ortak oldular, bizden daha iyi olduklari dönemlerde vardi. Her gol yedigimizde biz biraz daha vites arttirdik. Çalistigimizi daha iyi bir sekilde uygulamaya çalistik. Tam da çalistigimiz yerlerde golleri attik. Beklemedigimiz yerde goller yedik ama futbolda bunlar var. Bizim için 52. maç kolay degil. Avrupa kupalarina katilan takimlar arasinda biz ve Fenerbahçe disinda hala ön blokta olup hala mayisa hedef tasiyan çok fazla takim yok. Hem Besiktas hem Galatasaray, bu sene Avrupa kupasi maçlari oynamadilar. Biz çok sayida maç oynadik. Bunun belli anlamda sikintilarini yasiyoruz ama bugün ortaya koyduklari mücadeleden dolayi kendi futbolcu kardeslerimi, daha sonra Ankaragücülü kardeslerimi tebrik ediyorum. Tolunay Hoca’yi da ayni sekilde” ifadelerini kullandi.

“En çok kendimi Fenerbahçe’ye ait hissettim”

Fenerbahçe ile oynayacagi final maçini degerlendiren Belözoglu konusmasina söyle devam etti:

“Ben oynadigim her takimda futbolcuyken formanin hakkini verdim ama en çok kendimi Fenerbahçe’ye ait hissettim. Orada çok güzel günlerim geçti, çok üzüldügüm günler de oldu. Ben bugün Basaksehir’in teknik sorumlusuyum. Finalde Basaksehir’in basarisi için her seyi yapacagim. Nasil Basaksehir’de futbol oynarken Fenerbahçe’ye karsi oynadigim maçlar gibi aynisini yine yapacagim. Bizler bu isi profesyonel yapiyoruz ama Fenerbahçe oldu mu bizim için birçok kez susmamiza vesile olan hatiralari var. O yüzden Fenerbahçe kalbimizin en güzel yerinde ama bu hayatta profesyonellik de var. Ben ve kulübüm lig kupasindan sonra müzesine bir tane Türkiye Kupasi kazandirmak istiyorum. Önümde büyük hedeflerim var, bunlardan bir tanesi de 15 gün sonra oynayacagimiz final maçi. Insallah hak edenin kazandigi bir final oynariz ve kupayi kazanan taraf biz oluruz.”

“Kulübeden içeriye sesimi duyurmakta çok zorluk çektim”

Ankaragücü taraftarindan övgü ile bahseden Belözoglu, “Ankaragücü taraftari için gerçekten etkileyici bir atmosferde oynadigimizi söyleyebilirim. Kadromda tecrübeli oyuncular var. Onlar bile kendi seslerini birbirine duyurmakta ben kulübeden içeriye sesimi duyurmakta çok zorluk çektim. Ankaragücü ülkemizin en degerli camialarinda bir tanesi bence de su an çok dogru yoldalar. Çok da iyi bir teknik adamlari var, tanimasam da gördügüm kadariyla çok degerli bir baskanlari var kendini bu kulübe adamis” diye konutu.

Kaynak: İHA