Sakarya Büyüksehir Hentbol Gözünü Sampiyonluga Dikti Açiklamasi Hedef Kupa

Sakarya Büyüksehir Hentbol takimi Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off yari finali ilk maçinda 26 Mayis Cuma günü Besiktas Yurtbay Seramik ile karsilasacak. Karsilasma saat 18.45’te baslayacak ve canli olarak yayinlanacak. Takimin Basantrenörü Isik, “Büyük hedeflerimizden biri olan Avrupa Kupalarini katilma hakkini elde ettik. Sirada sampiyonluk kupasini kazanmak var” açiklamalarinda bulundu.

Sakarya Büyüksehir Hentbol Takimi, Erkekler Hentbol Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu Play-Off yari finali ilk karsilasmasinda 26 Mayis Cuma günü Besiktas Yurtbay Seramik ile karsilasacak. Süleyman Seba Spor Salonunda oynanacak mücadele saat 18.45’te baslayacak ve canli olarak yayinlanacak. Karsilasmaya hazirliklarini tam kadro olarak sürdüren Büyüksehir Hentbol’da basantröner Mehmet Fatih Isik ile hentbolcular Taner Günay ve Ibrahim Bircan mücadele öncesi degerlendirmelerde bulundu.

Degerlendirmelerine spora ve sporcuya verdikleri desteklerden ötürü Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve Kulüp Baskani Cevat Eksi’ye tesekkür ederek baslayan Basantrenör Mehmet Fatih Isik, “Süper ligdeki ilk sezonumuzda gerçekten çok basarili bir sezon geçiriyoruz. Normal sezonu ligde ikinci bitirdik. Play-Off çeyrek finalinde ise Eskisehir ekibi Mihalicçik takimini eleyerek yari finale yükseldik. Bu sonuçla gelecek sezon ülkemizi ve sehrimizi Avrupa’da temsil etme hakki kazandik. Simdi önümüzde önemli bir yari final maçi var. Ligin güçlü ekiplerinden Besiktas ile finale yükselme mücadelesi verecegiz. Ilk maçi deplasmanda 26 Mayis Cuma günü ikinci maçi ise evimizde 30 Mayis Sali günü oynayacagiz. Bu eslesmede saha avantaji bizde olacak. Olasi üçüncü maçi yine evimizde 31 Mayis’ta oynayacagiz” dedi.



“Sirada sampiyonluk kupasi var”

Basantrenör Mehmet Fatih Isik, “Heyecanimiz ve motivasyonumuz yüksek. Yari final maçina fiziksel ve taktiksel olarak iyi hazirlaniyoruz. Takim olarak inandik ve kenetlendik. Zorlu geçecek yari final mücadelelerinde istegimizi ve motivasyonumuzu kontrol ederek, daha dogru oynayan taraf olup seriyi kazanmak istiyoruz. Amacimiz ilk maçi kazanip ikinci maçta seyircimizin önünde galip gelerek finale yükselmek. Tüm Sakarya halkini bu zorlu yari final mücadelelerinde bizlere destek vermeye davet ediyoruz. Bizler ilk yilimizda koydugumuz büyük hedeflerden ilki olan Avrupa kupalarina katilma hakkini elde ettik. Sirada bu güzel sehre bir sampiyonluk kupasi kazandirmak var” diye konustu.



“Sampiyon olmak istiyoruz”

Takimin kanat oyuncusu Ibrahim Bircan, “Bu sene gerçekten iyi takimlarla iyi mücadeleler verdik. Son 4 takim arasindayiz. Besiktas’a karsi iyi hazirlaniyoruz. Normal sezonda oynadigimiz maçlar hep ucu ucuna geçti. Rakibimiz bu sezon Türkiye Kupasi’ni kazandi. Bizde iyi bir takimiz. Sampiyon olmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapip seriyi kazanacagiz. Saha avantaji bizim elimizde. Insallah Sakarya’da seriyi bitirip finale çikacagiz. Tüm Sakarya halkini bu zorlu mücadelelerde bizlerinin yaninda olmaya destek vermeye davet ediyorum” seklinde konustu.



“Taraftara davet”

Takimin milli kalecisi Taner Günay ise, “Besiktas bu yil Türkiye Kupasi’ni kazanmis bir takim. Ne kadar ciddi bir maça çikacagimizi biliyoruz. Bu nedenle antrenmanlarda siki çalisiyoruz. Elimizden gelen bütün mücadeleyi yapacak ve hedefledigimiz sampiyonluga bir adim daha yaklasacagiz. Bu önemli seride Sakarya’mizi Serdivan Spor Salonuna bizleri desteklemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA