Okul Sporlari Rafting Türkiye Sampiyonasi Sona Erdi

Yozgat’in Çekerek ilçesinde gerçeklestirilen Okul Sporlari Rafting Türkiye Sampiyonasi tamamlandi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafindan Çekerek Irmagi’ndaki yapay parkurda düzenlenen sampiyonada 14 ilden 302 sporcu mücadele etti. 3 gün süren müsabakalarin sonunda dereceye giren takimlara ödülleri verildi.

Yildizlar Kizlar, Erkekler ve Karma kategorisinde Mugla Cumhuriyet Ortaokulu, Gençler Kiz kategorisinde Mugla Dalaman Öztas Anadolu Lisesi, Gençler Erkekler kategorisinde ve Gençler Karma kategorisinde Güneysu Spor Lisesi takimlari sampiyonlugu elde etti.

Sampiyonada Çekerek Anadolu Lisesi Imam Hatip Lisesi Gençler Erkekler kategorisinde, Osman Durmaz Fen Lisesi ise Gençler Karma kategorisinde 2.’ligi elde etti.

Sampiyona sorunsuz tamamlandi

Sampiyona sonrasi takimlara ödüllerini takdim eden Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel, “Ilçemizde gerçeklestirmis oldugumuz okul sporlari bünyesinde bir turnuvayi kazasiz ve belasiz bir sekilde tamamlamis bulunmaktayiz. Ödül törenini yaptiktan sonra sporcularimizi illerine, ilçelerine yolcu ettik. Üç gün boyunca coskulu, heyecanli bir yarisma ve güzel bir ortamda spor senligi ortaya koydular. Katilan her yarismaciya katilan her kulübe, destek veren her hocamiza rafting ve kano federasyonumuza sükranlarimi sunuyorum. Bir dahaki turnuvada ev sahipligi yapmanin heyecanini simdiden hissediyoruz” dedi.



Bölge turizmine katki sagliyor

Dünya Rafting Federasyonu tarafindan belgelendirilen, mükemmeliyet merkezi sertifikasina sahip Çekerek Rafting Parkurunda okul sporlari final müsabakalarinin yapildigini söyleyen Çekerek Belediye Baskani Eyüp Çakir ise, “300’den fazla sporcu hakem ve antrenörün katildigi sampiyonayi geride biraktik. Ilçemiz turizme yönelik projelerle ön plana çikmaktadir. Rafting projesi de bölge ve ilçe turizmine katki saglayacak önemli projelerden bir tanesidir. Rafting projemizle gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak bu sporla gençlerimizi mesgul etmek ve onlarin gelecege yönelik hayaller kurmasini saglamak için baslattik. Bu projeyi hayata geçirmekte bizlere en büyük destegi veren, talimatlariyla projeyi baslatan Cumhurbaskani Yardimcimiz Sayin Fuat Oktay Beyefendi’ye Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu Bakanimiza, Valimiz Ziya Polat’a ve emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlara ev sahip ev sahipligi yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” seklinde konustu.

Sampiyonaya Aydin Lider Okullari adina katildiklarini belirten Öznur Türk de, “Yildiz kizlarda ikinci, erkeklerde ikinci ve karma kategorisinde ikinci olduk. Çok güzel bir organizasyondu. Çekerek’i çok sevdik. Halki çok sicak insanlar. Parkuru da çok güzeldi. Bizim çocuklarimiz raftinge yeni basladi.

Bu açidan tam uyumlu bir parkurdaydik. Çocuklari hiçbir sekilde zorlamadi. Hiçbir tehlike yoktu. Organizasyon çok güzeldi” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA