Yozgat'ta Okul Sporlari Rafting Türkiye Sampiyonasi Müsabakalari Basladi

Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen Okul Sporlari Rafting Türkiye Sampiyonasi müsabakalari basladi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafindan Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Rafting Türkiye Sampiyonasi müsabakalari, 14 ilden 302 sporcunun katilimiyla basladi.

Sporcular kadin-erkek ve mix takimi olarak Türkiye sampiyonlugu için yarisacak. Müsabakalar 25 Mayis Persembe günü ödül töreninin ardindan tamamlanacak.

Kano Federasyonu Rafting Genel Koordinatörü Gürkan Köse, “Rafting Türkiye sampiyonasi müsabakalari için Yozgat’in Çekerek ilçesindeyiz. Muhtesem dogasi, parkuru ve berrak suyu ile rafting sporu finaline yakisir bir sekilde organizasyonumuz sürüyor. Müsabakalara 14 ilden 57 takim ve 302 sporcu eslik ediyor. Faaliyetimiz Persembe günü tamamlanacak. Yozgat’a bu güzel misafirperverliginden dolayi tesekkür ediyoruz.” dedi.

Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu Beden Egitimi ögretmeni Saliha Uyar Kirik ise, “Okul sporlari Türkiye finali için Yozgat’in Çekerek ilçesine geldik. Burada hem lise hem de orta okuldan sporcularimiz yarisiyor. Genç kizlar, erkekler ve mix kategorisinde mücadele ediyoruz. Insallah güzel sonuçlar alarak Mugla’ya döneriz.” seklinde konustu.

Hakkari’den gelen sporculardan Cansel Akman da, “Yozgat’ta kadin, erkek ve mix takimi olarak Türkiye sampiyonlugu için yarisacagiz. Müsabakalarin ilk günü çok çekismeli yarislarla geçiyor. Tüm takim arkadaslarima basarilar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA