ETÜ'lü Gençoglu'ndan Bir Altin Madalya Daha

Dünya Kickboks Organizasyonlari Birligi (WAKO) ve Türkiye Kickboks Federasyonu is birligiyle düzenlenen 8. Uluslararasi Türkiye Açik Kick Boks Sampiyonasi’nda Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü adina mücadele eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ögretim elemanlarindan Dr. Ars. Gör. Cebrail Gençoglu altin madalyanin sahibi oldu.

Istanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7-21 Mayis 2023 tarihleri arasinda 46 ülkeden 3500’den fazla sporcunun katilimiyla düzenlenen sampiyonada 63 kg büyükler kategorisinde ringe çikan Cebrail Gençoglu, finalde karsilastigi Macar rakibi George Szaraz’i maglup ederek, altin madalyayi Erzurum’a getirdi.

Müsabakanin ardindan konusan Cebrail Gençoglu büyük mutluluk yasadigini belirterek:” Bir sampiyonadan daha alnimizin akiyla çiktik. Kazandigimiz madalya ile 17-21 Kasim 2023 tarihleri arasinda Portekiz’de düzenlenecek Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandik. Önümüzdeki süreci en iyi sekilde degerlendirerek bu yil da bayragimizi göndere çektirecek ve Istiklal Marsi’mizi tüm dünyaya dinletecegiz” diye konustu.

Gençoglu’nu tebrik eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: ”Cebrail hocamiz akademideki basarisini ringlerde de sürdürüyor. Her sampiyonada gögsümüzü kabartiyor. Ondan beklentilerimiz her geçen gün artiyor. Inaniyorum ki Portekiz’de düzenlenecek sampiyonadan da en iyi sonuçlarla dönecek ve bize daha önce yasattigi mutlulugu bir kez daha yasatacak. Bu vesileyle kendisini ve teknik ekibini kutluyor, basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA