Eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci Aksehirlilerle Bulustu

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi tarafindan düzenlenen kariyer günleri çerçevesinde Aksehir’e gelerek hayranlariyla bulusan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, düzenlenen etkinlikte basari hikayesini anlatti.

Kariyer günleri etkinligi öncesi esi ve etkinlikte moderatörlügünü yapacak olan TV Spor Spikeri Hakan Gündogar ile birlikte bir Aksehir gezisi yapan Nihat Kahveci, Aksehir’in dogal kültürel güzelliklerine hayran kaldi. Futbolcu Kahveci’ye gezisi sirasinda Aksehir Belediyesi Baskan Yardimcisi Ibrahim Öncel ile Belediye Özel Kalem Müdürü Ismail Kiyici’da eslik etti. Aksehir’de Nasreddin Hoca Evi, restore edilen tarihi kilise, Aksehir Belediyesi Takkasizlar Konagi, Nasreddin Hoca Türbesi gibi mekanlari ziyaret eden Nihat Kahveci ve beraberindekiler, Aksehir Nasreddin Hoca Stadyumu’na da giderek burada çalisma yapan Aksehir Spor U17 takiminin çalismalarini izleyip, buradaki gençlere ögütler verdi.

Aksehir gezisi sirasinda Nasreddin Hoca Evi’nde Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya ile de görüsen Nihat Kahveci, Aksehir’in harika bir kent oldugunu dile getirerek “Belediye Baskanimiz Salih Bey, Aksehir’i çok güzellestirmis, kendisine çok tesekkür ediyorum. Aksehir’de Nasreddin Hoca zaten hepimizin tanidigi, bildigi, mizahina, analitik zekasina hayran oldugumuz biri. Nasreddin Hocamizi bu güzel evde andik, fikralarini dinledik. Aksehir çok güzel bir yer, burayi mutlaka ziyaret edin. Muhtesem bir doga, muhtesem bir yer, herkesi sahsen davet ediyorum” diye konustu.

Aksehir gezisinin ardindan Aksehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen kariyer günleri etkinligine geçen Nihat Kahveci, moderatörlügünü TV Spor Spikeri Hakan Gündogar’in yaptigi programda Aksehirli futbolseverlerle bulustu. Etkinlikte bir konusma yapan Baskan Akkaya , kariyer günleri etkinliginin ilkini yaptiklarina deginerek bundan sonraki süreçte basari hikayesi olan bir çok sanatçi, sporcu, bilim insani ile Aksehirlileri bulusturmaya devam edeceklerini söyledi.

Baskan Akkaya “Etkinliklerimiz sayesinde gençlerimiz gelecege hazirliklarini daha donanimli bir sekilde yaparak, kariyer planlamasini daha iyi yapabilecekler diye ümit ediyoruz” dedi.

Baskan Akkaya’nin konusmasinin ardindan moderatör Hakan Gündogar ile birlikte Kariyer günlerini anlatan Nihat Kahveci, futbola nasil basladigini, Besiktas’a gitme hikayesini, Milli Takimla birlikte dünya kupasinda attigi gölü, Ispanya’daki futbol günlerini anlatti. Etkinlige katilanlarin sorularini da cevaplayan Kahveci, “Yurt disinda futbol oynarken ben oraya futbolcu Nihat olarak gitmedim. Türk insanini temsil edecek bir karakter olarak gittim. O yüzden sahanin içerisinde basarili olmak için elimden geleni yaptim. Sahanin disinda da k i benim bahsettigim yil 2002 bize bakis açisi o dönemler yurt disinda inanilmaz kötüydü. Hani bana neredeyse ‘develerle mi dolasiyorsunuz?’ diyorlardi. Gittim orada o takimi sampiyonlar ligine soktum Real Sociedad’i, o develerle dolasiyorsunuz diyen insanlari Türkiye’ye getirdim, hatta hatirlayanlar varsa Galatasaray’la da Olimpiyatta 70 bin kisinin önünde maç oynadik Real Sociedad’la. Geldiler Istanbul’u gördüler, Türkiye’yi gördüler, hepsi benden özür diledi. Asil basari benim için oydu. Çünkü ülkeme bakis açisi kötüydü, onu degistirdigim için ayrica mutlu oldum” seklinde konustu.

Programin sonunda Baskan Akkaya tarafindan Nihat Kahveci ve moderatör Hakan Gündogar’a birer plaket takdim edilirken, Nihat Kahveci hayranlarinin getirdigi, forma, fotograf ve posterlerini imzaladi.

Kaynak: İHA