Dünya Birincisi Sporcu Çiçeklerle Karsilandi

Dünya birincisi olan sporcu memleketi Erbaa’da çiçekle karsilandi.

Arjantin’in Buenos Aires kentinde düzenlenen plaj güreslerinde Dünya birincisi olan Milli Sporcu Yunus Coskun’u Tokat’in Erbaa ilçesinde Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Rayif Ünal ile çok sayida vatandas karsiladi. Dünya Güres Birligi’nin (UWW) ve Türkiye Güres Federasyonu’nun faaliyet programinda yer alan 07-08 Mayis 2023 tarihlerinde Arjantin’in Buenos Aires kentinde yapilan Plaj Güresi Dünya Serisi müsabakalari 32 ülkeden sporcularin mücadele ettigi organizasyonda Türkiye dört sporcu ile temsil edilirken, 70 kilogramda Yunus Coskun finalde Gürcü rakibi maglup ederek altin madalya kazandi

Arjantin’in baskenti Buenos Aires’te düzenlenen Dünya Plaj Güresi serisine katilan Yunus Coskun, finalde Gürcü rakibi maglup ederek altin madalya kazandi. Milli güresçi için memleketi Tokat’in Erbaa ilçesinde karsilama töreni düzenlendi.

Ilçe girisinde karsilanan Coskun için konvoyla sehir turu düzenlendi.

Coskun’a Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl çiçek ve plaket takdim etti. 5 Agustos’ta Endonezya’da düzenlenecek Dünya Plaj Oyunlari’na katilma hakki elde eden milli sporcunun hedefi Türk Bayragini dalgalandirmak oldugunu söyledi.



Milli sporcu Yunus Coskun, “Hocam çok sevdigim bir insandi. Hocami gerek kisiligi, gerek davranis biçimi ile fikir olarak aldim. Spora hocami severek basladim, ondan sonra gerisi geldi. Sonra Türkiye dereceleri yapmaya basladik. Türkiye dereceleri yapmaya basladiktan sonra da Tokat Güres Egitim Merkezi’ni kazandim. Tokat’tan sonra Bursa Büyüksehir’e transfer oldum. Uzun bir süreçti benim için. Plaj güresinde 2021 yilinda güresmeye basladim. Ilk katildigim müsabakada Türkiye 3’üncüsü oldum. Ilk etapta ben gidemedim. Plaj güresinde birinci olan arkadas Covid olmustu. Ikinci adam da sakatti. 3’üncü olan ben oldugum için Allah bana nasip etti. 2021 yilindan beri plaj güresinde basarilar elde etmeye basladik. 2023 yilina geldik ve yaz olimpiyatlari için kota aldim. Önümüzde 5 tane daha müsabaka var. Hepsinde sampiyon olmak istiyorum. Erbaa’mizi ve ülkemizi en güzel sekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

Erbaalilarin aldiklari basarilarin kendilerini gururlandirdigini, ellerinden gelen destegi vermeye devam edeceklerini ifade eden Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl ise, “Erbaali gibi davrandi. Sampiyon oldu. Erbaali gençlerimizin basarisindan dolayi hem sportifi hem dersleriyle alakali Erbaa’daki gençlerin, Erbaa’daki insanlarin bu konularda yatkinligi çok fazla. Bizler de Yunus kardesimizin aldigi dereceden dolayi çok mutluyuz. Bizi alistirdilar bu sampiyonluklara, derecelere. Onlarin daha üst seviyelerde derecelerini bekliyoruz. Artik alistirdiklari için talep ediyoruz. Kendilerini tebrik ediyoruz. Elimizden geldigince, belediyemiz olarak, sehrin bütünüyle gençlerimize, çocuklarimiza, gelecegimize destek çikmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA