Boluspor Olaganüstü Kongreye Gidiyor

Boluspor Baskani Savas Abak, "Benim cebimden kulübe verdigim para yaklasik 50 milyon TL. Arkadaslar bu siraladigim sebeplerden dolayi ben 8 Haziran’da olaganüstü genel kurul karari aldim" dedi.

Boluspor Kulübü Baskani Savas Abak, Boluspor’un 8 Haziran’da olaganüstü kongreye gidecegini açikladi.

Baskan Abak, geçmis dönem borçlarini tek tek basin mensuplarina anlatti. 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borçlari oldugunu ifade eden Baskan Abak, kendi imkanlariyla 50 milyon TL verdigini de dile getirdi.

"Benim cebimden kulübe verdigim para yaklasik 50 milyon TL"

Kongre karari aldigini açiklayan Baskan Abak, "Arkadaslar sikintili hiçbir borcumuz yok. Bizle alakali hiçbir futbolcuyla derdimiz, tasamiz yok. Bizimle alakali 2022-2023 sezonunda yabancilarin mayis ayi maasi var. Toplamda yabancilara 130 bin Euro borcumuz var. Yerli futbolculara da 3 milyon 900 bin TL borcumuz var. Yani toplarsak bizim 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borcumuz var. Hiçbir mahkememiz yok. SSK, stopaj, vergi, hiçbir borcumuz yok. Boluspor’un su anda çok derdi, tasasi yok. Benim cebimden kulübe verdigim para yaklasik 50 milyon TL. Arkadaslar bu siraladigim sebeplerden dolayi ben 8 Haziran’da olaganüstü genel kurul karari aldim. Insallah Boluspor kulübü için hayirli ugurlu olur" seklinde konustu.



"28 Mayis 2025 tarihinde sizin önünüze çikip bu kadar gür sesle konusamam"

Baskan Abak, "Eski oyunculara olan bir borç var. O da yaklasik 10 buçuk milyon TL. CAS’ta bir mahkememiz var. Insallah onu kaybetmeyiz. Çünkü 50 bin Frank oraya gönderdik. Yani eski personelle ilgili bir 3 buçuk milyon TL borcumuz var. Eskilerle alakali kulübün 14 milyon TL borcu kaldi. Arti belediyeye olan fiks bir borç var. Bizimle alakali da olan tüm borç 6 milyon TL. O biraz daha iner. Boluspor kulübünün su anda hiçbir sikintisi, derdi, tasasi yok. Ama arkadaslar bu sistem dönmez. Yani burada arkadaslarla, yönetici arkadaslarla çok oturduk, çok konustuk. Sizlerin de bildigi gibi olagan kongreler her 3 yilda bir oluyor. 28 Mayis 2025 tarihinde ne diyecegiz? ’Biz kulübe her sene elli verdik, elli verdik, elli verdik, elli verdik. Beceremedik, Süper Lig olmadi kolay da degil arkadaslar. Ben 28 Mayis 2025 tarihinde sizin önünüze çikip bu kadar gür sesle konusamam" diye konustu.

Kaynak: İHA