Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Türkiye Sampiyonasi Sona Erdi

Karaman’da düzenlenen Okul Sporlari Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Yildizlar ve Gençler Türkiye Sampiyonasi sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Okul Sporlari Daire Baskanligi’nin 2023 yili faaliyet takviminde yer alan ve Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde düzenlenen Okul Sporlari Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Yildizlar ve Gençler Türkiye Sampiyonasi, gençler kategorisinde oynanan günün son karsilasmalarinin ardindan sona erdi. Yunus Emre Spor Salonu’nda iki gün süren sampiyonaya 5 ilden toplam 96 sporcu katildi.

Ilk gün yildizlar kategorisinde oynanan müsabakalar sonunda Karaman Zübeyde Hanim Ortaokulu Türkiye sampiyonu olurken, yine Karaman takimlarindan Yunus Emre Ortaokulu ikinci, Istiklal Ortaokulu ise üçüncülük elde etti. Sampiyonanin ikinci günün de gençler kategorisinde oynanan karsilasmalar sampiyonaya damgasini vurdu. Çekismeli geçen müsabakalar sonunda Karaman Hakki Teke Spor Lisesi Türkiye sampiyonu, Zonguldak Eregli Lisesi ikinci, Ankara Çankaya Halk Egitim Merkezi üçüncü, Konya Aksehir Lisesi dördüncü, Samsun Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de besinci oldu. Müsabakalardan sonra dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Karadeniz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Cavit Bardak, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu gözlemcisi Ahmet Akar ve Hakki Teke Spor Lisesi Müdürü Ismail Dogan tarafindan verildi.

Kaynak: İHA