Batman Petrolspor Taraftarlari, Nazilli-Bursa Maçinda Yasanan Olaya Tepki Gösterdi

TFF 2. Lig Beyaz Grup son hafta maçinda play-off’u garantileyen Sanliurfaspor’a 2-0 yenilen Batman Petrolspor küme düstü. Karsilasma sonrasi olaylar çikarken, Batman taraftarlarinin sosyal medyada açtigi ’Petrolspor sahipsiz degildir’ etiketi de gündemde önemli bir yer aldi.

’Petrolspor sahipsiz degildir’ etiketi sosyal medyada ilk siralarda yer aldi. Sahadaki kötü sonuçlarin yani sira grupta yasananlarin takimi istenmeyen noktalara getirdigini belirten Gazeteci Baris Arslan, "16 yil aradan sonra bir sampiyonluk söz konusuydu. Sehir kenetlenerek bu hasrete son vermisti. Uzun yillar sonra 2. Lig’e çikmak, Batman’da güzel görüntüler olusmustu. Ilk defa Batman’da gece maçlari oynandi. Batmanlilar ve futbolseverler, taraftar gruplari büyük cosku yasadi. Her sey aslinda fena da baslamadi ama sonrasinda sahadaki kötü sonuçlar takimi istenmeyen noktalara getirdi. Ilginçtir, ilk defa Petrolspor’un yer aldigi Beyaz Grup’ta da küme düsmeme adina kiyasiya bir mücadele yasandi. Son haftaya kadar devam eden bir mücadele oldu. Sampiyon, ligin son iki haftasinda belli oldu. Küme düsen takim ise son hafta belli oldu" dedi.

Belki de ilk defa bir takim 45 puanla küme düstügünü belirten Arslan, "Elbette futbol müsabakasinda sampiyon da olacak, küme düsen takimlar da olacak. Bunlarin hepsi dogal isler ama ne yazik ki bizim grupta bu sene dogal olmayan isler yasandi. Örnegin Batman Petrolspor’un rakipleriyle ilgili çok ciddi iddialar var. Özellikle son maçta ve ayni zamanda Nazilli sahasinda Bursaspor’la oynuyordu ve bu maç canli yayinlanmisti. Biz Batmanli futbolseverler ve gazeteciler olarak Urfa’da maçi izledik. Gözümüz sahada Petrolspor’un maçindaydi ama kulagimiz Nazilli’deydi. Çünkü o karsilasmanin sonucu da Petrolspor’un ligde kalip, kalmamasini etkileyecekti ve nitekim de öyle oldu. Petrolspor, Sanliurfaspor’a yenilmesi ve Nazilli ile Bursa’nin berabere kalmasiyla Petrolspor ligden düstü" diye konustu.

Arslan, sözlerine söyle sürdürdü:

"Burada ilginç olan suydu, bu karsilasma özellikle Bursaspor’un resmi kulübün sayfasi diye biliyorum oradan canli yayin olmasina ragmen 10-12 dakika canli yayin kesintiye ugradi. Bu bir muamma. Yayin neden kesildi? Sonra maçi izlerseniz görüntüler de var ve maçin çok ciddi bir bölümde yaklasik 30 dakika iki takim da sanki anlasmis gibi top çevirmeler ve yine Bursaspor’u teknik direktörüyle Nazillili bir futbolcunun saha içerisinde maç oynanirken sohbeti, bunlar kesinlikle futbolun dogasinda olan isler degil. Batmanlilar da bu görüntüler karsisinda sok yasadi ve bunun üzerine kentin büyük sosyal medya platformlari, yayin organlari, gazeteler hep birlikte seslerini Türkiye Futbol Federasyonu’na ulastirmak için sosyal medyada kampanya baslatti ve bu Türkiye gündemine oturdu. Bu iddialarin gerçekten arastirilmasini istiyoruz. Lig henüz tescillenmedi. Biz Batmanlilar olarak, gazeteciler olarak, kamuoyu olarak özellikle Nazilli-Bursaspor maçindaki iddialarin, görüntülerin Futbol Federasyonu tarafindan arastirilmasini istiyoruz. Talebimiz bu yönde. Umariz Petrolspor’a yönelik bir haksizlik yapilmaz. Ilgili kurumlar da harekete geçer."

Vedat Aker: "Petrolspor’un hakkini yediler"

Sosyal medyada bu konuyu gündeme getiren sosyal medya platformu sahibi Vedat Aker, 16 yil aradan sonra Petrolspor ikinci lige çiktigini dile getirdi. Yönetimin kulübü basariya ulastiramadigini ve son haftalarda Petrolspor, Sanliurfa, Nazilli ve Bursaspor’un üçlü tiyatrosuyla takimin küme düstügünü kaydeden Aker, "Sehirde birçok iddialar dolasti. Batman olarak, bir gazeteci olarak bu sehirdeki iddialari gündeme getirdik. ’Petrolspor sahipsiz degildir’ diyerek Batman’daki, Urfa’daki ve Nazilli’deki bu üçgeni, bu tiyatroyu sosyal medyada paylastik. Sonuç alacagimiza inaniyoruz. Petrolspor küme düsmemeli. Petrolspor’un hakkini yediler" seklinde konustu.



"16 yil aradan sonra 2. Lig’e çikmistik"

Nazillispor ve Bursaspor arasinda oynanan maçin incelenmesini isteyen Yarasalar taraftar grubu üyesi Mehmet Sen ise taraftar grubu olarak bir kampanya yaptiklarini aktardi. Yaptiklari çalisma ile basarili olduklarina inandiklarini ifada eden Sen, "Tüm Türkiye’ye sesimizi duyurduk. Milyonlarca takipçisi olan birkaç sayfada sesimizi duydu, paylasim yapti. Üzgünüz, 16 yil aradan sonra 2 Lig’e çikmistik. Hemen bir sene sonra tekrar küme düsmemiz biraz üzdü, biraz degil çok fazla üzdü. Inanin iki üç gündür uyku uyuyamiyoruz, yemek yiyemiyoruz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA