Geleneksel Gençlik Kupalari Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sehitkamil Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde 5 farkli bransta organize edilen geleneksel spor etkinliklerinde dereceye giren okullar ve spor kulüpleri, ödüllerini büyük coskunun yasandigi törende aldi.

Sehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle organize edilen geleneksel spor etkinliklerinde dereceye giren 284 sporcu, ödüllerine Sehitkamil Sanat Merkezi’nde (SSM) düzenlenen törende kavustu.

Genç sampiyonlarin büyük mutluluk ve gururunu; Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Halil Ugur, Iletisim Baskanligi Bölge Müdürü Mücahit Taskin, Gaziantep Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhittin Özbay, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Abdülkadir Gözegir, Gaziantep Kent Konseyi Baskani Samet Bayrak, Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, TÜFAD Gaziantep Subesi Baskani Ismet Savcilioglu, ile çok sayida kulüp baskani, okul idarecisi ve ögretmenler paylasti.

2022-2023 sezonu içerisinde uluslararasi alanda ülkemizi yüzme, paletli yüzme ve görme engelliler kategorilerinde temsil eden ve birbirinden önemli basarilara imza atan ay-yildizli sporcular, antrenörler de spor camiasinin güçlü alkislariyla sahnedeki yerlerini aldilar.

Bizim umudumuzsunuz, gelecegimizsiniz

Programda konusan Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Türkiye’nin gelecegi, umudumuz olan gençlerimizi, basarilarindan dolayi çok tebrik ediyoruz. Sizlerin spora vermis oldugu bu deger; sehrimizde, ülkemizde, gençligimize çok güzel bir katma deger katiyor. Hepinizi, bu katkinizdan dolayi, kararinizdan dolayi tebrik ediyorum. Basarilarinizin devamini diliyorum. Sizler bizim umudumuzsunuz, gelecegimizsiniz. Her zaman hem yerel yönetimi olarak hem hükümet olarak Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan her zaman gençlerimizin yaninda. Siz hayal edin, biz gerçeklestirelim ve sizinle beraber hep birlikte daha güzel Türkiye’yi insallah beraber insa edelim. Sizleri çok seviyoruz, sizlere güveniyoruz Sizlerin her zaman yanindayiz. Spora vermis oldugu bu destek için gençlerimize verdigi destek için Sehitkamil Belediye Baskanimiz Ridvan Fadiloglu Bey’e de sehrimiz adina çok tesekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyoruz, tebrik ediyorum” dedi.

"Amacimiz, milli takim sporcularimizin sayisini artirmak"

Programda konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Sehitkamil Belediyesi olarak geleneksel hale getirmis oldugumuz spor etkinliklerimizin bugün ödül törenine hep birlikteyiz. Göreve geldigimiz andan itibaren özellikle egitime, spora, sanata, kültüre destek verebilmek adina kurumlar arasi is birliginin en üst düzeyde tutuyoruz. Bugün, bu aktiviteler eger hayata geçiriliyorsa yalnizca Sehitkamil Belediyesinin basarisi degil. Bunda Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz, Milli Egitim Müdürlügümüz, okul müdürlerimiz, hocalarimiz, velilerimizin çok büyük katkisi var. Bireysel olarak bizim bu basariyi elde etmemiz mümkün degil. Göreve geldigimizde bir sey söylemistik. Yalnizca Sehitkamil Belediyesinin adini yukariya çikartmak degil, özellikle uluslararasi arenalarda Türk Milli Takimi’na nasil sporcu yollariz? Yurt disinda Istiklal Marsimizi nasil okuturuz? Ay-yildizli bayragimizi nasil göndere çektiririz? Bunun için yapilan bu etkinlikler aslinda bir noktada da antrenman oluyor. Yil boyu etkinliklerin yani sira 23 Nisan, 19 Mayis, 29 Ekim, 25 Aralik gibi özel günlerdeki etkinliklerle yil boyu turnuvalarimiz devam ediyor. Bu turnuvalar sayesinde sporcularimizin müsabaka kabiliyeti artiyor ve Allah’a sükür su ana kadar da bizim aktif olarak branslarda görev yaptigimiz 5 bransin 4’ünde Milli Takim’da sporcularimiz var. Amacimiz, Milli Takim sporcularimizin sayisini artirmak” diye konustu.

Kaynak: İHA