Buz Hokeyi'nde Nefesler Kesildi

Erzurum’da Buz hokeyi tutkunlari ‘19 Mayis Turnuvasi’nda bulustu. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Erzurum Il Temsilciligi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ortaklasa düzenledigi ‘Buz Hokeyi Gençlik Turnuvasi’ Yakutiye 500’lük Buz Hokeyi Salonu’nda yapildi.

17-21 Mayis 2022 tarihlerinde yapilan turnuvaya Erzurum Gençlik Spor, Aile Sosyal Politikalar Spor Kulübü (ASPGSK), Er-Arslanlar SK ve Palandöken Akademi SK katildi.

Minikler düzeyinde ise üç takim adeta festival havasinda maçlara çikti. 100’ü askin sporcunun katildigi turnuva nefesleri kesti. Minik ve yildizlar Kategorisinde kadin ve erkek sporcularin katildigi buz hokeyi turnuvasi nefesleri kesti. Oldukça çekismeli geçen turnuvada Antrenörler Ebubekir Samil Koç, Ahmet Özden, Sevilay Kesteloglu , Ikram Çintimar, A.Kerim Çintimar, Yakup Arslan ve Mukaddes Buylucu da turnuvaya katkilariyla alkis aldi.

Buz hokeyinde heyecan zirve yapti

Dört gün süren Buz Hokeyi söleni oldukça renkli görüntülere sahne olurken, müsabakalar kiran kirana geçti. Yakutiye 500’lük Buz Hokey Salonu’nda düzenlenen kizlar ve erkekler buz hokeyi gösteri maçlari nefes kesti. Müsabakalar sonucunda kiz ve erkekler buz hokeyi maçlarinda dereceye giren takimlari madalya ve kupalari düzenlenen törenle verildi.

Alt yapinin daha da güçlendirilmesi ve kulüplere sporcu kazandirilmasi anlaminda oldukça faydali geçen ve buz hokeyinin gelisimine katki sagladi. ‘19 Mayis Gençlik Turnuvasi’nda dereceye giren takimlarin kupa ve madalyalari Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, Palandöken Akademisi Spor Kulübü Baskani Abdulhadi Çintimar ile Buz Hokeyi Il Temsilcisi Fatih Arslan tarafindan takdim edildi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Erzurum Il Temsilcisi Fatih Arslan, ‘19 Mayis Gençlik Turnuvasi’nin oldukça verimli geçtigini belirterek, katilan kulüplere, sporculara ve antrenörlere tesekkür etti.

Sampiyonluk kupasi ASPGSK’nin

Turnuvada birincilik kupasinin sahibi ASPGSK olurken, Erzurum Gençlik Spor ikinci oldu. Er-Arslanlar SK üçüncü sirada yer aldi. Palandöken Akademisi dördüncülügü elde etti. Narmanspor, ASPGSK ve Palandöken Akademisi ise küçükler kategorisinde festival niteliginde maçlar oynadi. Tüm sporculara tesvik madalyasi verildi.

Kaynak: İHA