Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Türkiye Sampiyonasi, Karaman'da Basladi

Karaman’da düzenlenen Okul Sporlari Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Yildizlar ve Gençler Türkiye Sampiyonasi basladi.

Okul Sporlari Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Yildizlar ve Gençler Türkiye Sampiyonasi, Karaman’da basladi.

Yunus Emre Spor Salonu’nda iki gün sürecek olan sampiyonaya 5 ilden toplam 96 sporcu katildi.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, daire müdürleri, sporcular ve vatandaslarin katildigi açilis töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törende konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, "Okul Sporlari Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Yildizlar ve Gençler Sampiyonasi’nin açilis seremonisine hos geldiniz. 23-24 Mayis 2023 tarihleri arasinda ilimizin ev sahipliginde düzenlenen sampiyonada Karaman takimlarimizin yani sira Ankara, Konya, Samsun ve Zonguldak illerimizden 8 okul takimindan toplam 96 sporcumuz iki gün boyunca Türkiye sampiyonlugu için mücadele edecek. Ilk günden son güne kadar heyecan dolu yarismalara sahne olacak sampiyonada tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize basarilar diliyorum” dedi.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da sporun özel gereksinimli vatandaslarin hayata aktif katilimlarini saglayan ve motivasyonlarini artiran mühim bir faaliyet alani oldugunu belirterek, “Bugün, Ankara, Konya, Samsun, Zonguldak ve Karaman’dan 8 okul takiminin toplam 96 sporcu ile Türkiye birinciligi için mücadele edecegi yarismaya ev sahipligi yapmanin mutlulugu içerisindeyiz. Final müsabakalari için ilimize gelen tüm sporcularimiza hos geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Spor, özel gereksinimli vatandaslarimizin hayata aktif katilimlarini saglayan ve motivasyonlarini artiran mühim bir faaliyet alanidir. Özel gereksinimli vatandaslarimizin desteklenip, kendilerine gerekli olanaklar sunuldugunda ne denli yüksek basarilar elde ettiklerini en net sekilde sporda görüyoruz. Özel gereksinimli kardeslerimizin azim ve kararliligi, gayreti, yasamin her aninda ve alaninda elde ettikleri üstün basarilar, her birimize örnek olmalidir. Özellikle son yillarda engelli vatandaslarimizin ulusal ve uluslararasi sahada farkli spor branslarindaki basarilari bizleri mutlu ediyor, gururlandiriyor. Kardeslerimiz, bizleri son derece sevindiren dereceler kazanmakta ve sanli al bayragimizi gururla dalgalandirmaktadir. Sunu unutmayalim ki devletimiz her zaman engelli kardeslerimizin, sporcularimizin yaninda olmustur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Özel gereksinimli kardeslerimiz, yüksek gayretleri ve devletimizin destekleri ile ulusal ve uluslararasi daha nice basarilar kazanip, bizleri gururlandirmaya devam edecekler. Buna yürekten inaniyoruz. Inanç, azim ve mücadelenin sembolü tüm kardeslerimizi gayretlerinden ve basarilarindan dolayi gönülden tebrik ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. Sevginin asamayacagi, galip gelemeyecegi hiçbir engel yoktur. Sevgi her engeli geride birakir. Bu düsüncelerle, turnuvanin hazirlanmasinda basta Gençlik ve Spor Bakanligimiz olmak üzere emegi geçen kurumlarimiza ve herkese sükranlarimizi sunuyorum. Tüm takimlarimiza ve sporcularimiza yürekten basarilar diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan yildizlar ve gençler kategorilerinde oynanacak günün karsilasmalarina geçildi. Sampiyona, 24 Mayis Çarsamba günü gençler kategorisinde oynanacak müsabakalarin ardindan sona erecek. Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen açilis törenine katildi.

Kaynak: İHA