Sampiyonlar, Ayçiçegi Bisiklet Vadisi'nde Belli Oldu

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, bisiklette dünyanin yakindan takip ettigi dev bir kupaya daha ev sahipligi yapti. UCI MTB Eliminatör Dünya Kupasi’nda dünyanin en iyi 50 sporcusu yaristi ve sampiyonlar belli oldu. Bisiklet Sehri Sakarya’da gerçeklesen yarislarda madalyalari Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce takdim etti.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, bisiklette dünyanin yakindan takip ettigi dev bir kupaya daha ev sahipligi yapti. 17 Mayis’ta Sakarya’da baslayan Bike Fest heyecani Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde UCI MTB Eliminator Dünya Kupasi ile devam etti. 11 Haziran’a kadar devam edecek olan Bike Fest’in besinci gününde yedinci uluslararasi yaris gerçeklestirildi.

Dünyanin usta isimleri pedal çevirdi, bisiklet söleninde büyüksehir belediyesi de 10 adet bisikleti çekilisle dagitti.



17 ülke 50 sporcu

Büyük cosku ve rekabete sahne olan ve bisiklet sporunun en önemli yarislarindan biri olan UCI MTB Eliminator Dünya Kupasi’nda 17 ülkeden 50 sporcu kiyasiya yaristi. Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde birbirinden zorlu engellerle dolu 700 metrelik kisa parkurda zamana karsi gerçeklestirilen Eliminator yarislarinda dünyanin usta isimleri elemeler, çeyrek final, yari final ve final mücadelesi verdi.

Son sampiyonlar pedal çevirdi

En prestijli dag bisikleti yarisi olan Eliminatör Dünya Kupasi’nda, 2022’de Ispanya’da sampiyon olan kadin sporcu Italyan Gala Tormena ve erkeklerde Fransiz Titouan Ganier de yaristi. Son sampiyonlar yarislara gökkusagi adli sampiyon formalariyla katildi.



TRT Spor’da ve dünyanin farkli kanallarinda canli yayinlandi

Elite erkeklerde 30, elit kadinlarda 20 sporcunun kiyasiya mücadele ettigi eliminator yarislarini çok sayida Sakaryali sporsever tribünden takip ederken, TRT Spor Yildiz ekranlari da yarisi canli olarak yayinladi. Dünyanin bisiklet sporlarindaki en prestijli yarislarindan biri olan MTB Cup Eliminatör yarislari dünyanin farkli yerlerinden canli olarak ekranlara geldi.

Büyüksehirli yarisçilar ilk 8’de

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Pro Team sporculari da UCI MTB Eliminator Dünya Kupasi’nda ter döktü. Büyüksehir’in sporculari Furkan Akçam ve Emre Yuca adlarini yari finale kadar tasidi. Yari final yarislari sonucunda Furkan Akçam, elemeleri sekizinci, Emre Yuca ise yedinci sirada tamamladi ve Sakarya’nin gururu oldu.

Dünya Kupasi’nda kürsünün sahipleri belli oldu

MTB Cup Dünya Kupasi Eliminator yarislarinda final etabi büyük heyecana sahne oldu. Izleyenlere basa bas mücadele sunan kadinlarda final etabinda Alman Marion Fromberger elemeleri birinci bitirdi. Bitis çizgisini Hollandali Annemoon van Dienst ikinci, Hollandali Didi de Vries ise üçüncü olarak geçti. Kadinlarda son sampiyon Italyan Gaia Tormena ise elemeleri dördüncü olarak tamamladi.

Erkeklerde ise son dünya sampiyonu Fransiz Titouan Ganier favori oldugu elemelerde sürprize izin vermedi ve elemeleri birinci bitirdi. Alman sporcu Simon Gegenheimer ikinci, Fransiz Quentin Schrotzenberger ise üçüncü oldu. Madalyalari Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce takdim etti. Baskan Ekrem Yüce, “3 yildir büyük bir senlik içinde bisikletin en prestijli yarislarini gerçeklestiriyoruz. Bugünde dünyanin en usta pedallarini agirladigimiz MTB CUP Dünya Kupasi Eliminatör yarislarina ev sahipligi yaptik. Güzel bir hafta oldu. 5 günde 7 uluslararasi yarisi vadide izledik. Yarislari takip eden tüm sporseverlere tesekkür ediyorum” dedi.



Büyük final Endonezya’da

Dünya kupasinin birinci etabi olan MTB Cup Eliminatör yarislarina ev sahipligi Sakarya yaparken, Ispanya, Belçika, Almanya, Fransa olmak üzere 6 farkli etaptan olan dünya kupasi yarislari 10-15 Ekim’de Endonezya’da düzenlenecek büyük finalle sona erecek.

Kaynak: İHA